Balhé a buszállomáson, nyolc évet kapott az emberkedő rabló

Helyi hírek

Nem adtak pénzt a férfinak, aki a visszautasításól annyira sértve érezte magát a debreceni Külsővásártéren lévő buszállomáson, hogy először egy nőnek kevert le egy nagyot, majd a férfi fejéről vette le a sapkát és tépte le nyakából a headsetet. Az elkövető a közbeavatkozó biztonsági őrt is megütötte és azzal fenyegette, hogy leszúrja. Mindez augusztus 21-én történt, a rablót menekülés közben fogták el a rendőrök, szerdán pedig ítéletet hirdetett a bíróság. Íme a részletek:

Ítéletet hozott a Debreceni Járásbíróság 2021. szeptember 22-én annak a vádlottnak az ügyében, aki kirabolt egy nőt és egy férfit Debrecenben, a távolsági autóbuszállomáson. A tárgyaláson a vádlott tettét elismerte, együttműködő volt és megbánó magatartást tanúsított.

Az elsőfokú bíróság a 26 éves férfit rablás bűntettében és rablás bűntett kísérletében mondta ki bűnösnek. Ezért a vádlottat, mint különös visszaesőt halmazati büntetésül 8 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte. A férfi legkorábban a büntetés háromnegyed részének kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra.

A tényállás szerint a vádlott 2021. augusztus 21-én 18 óra 15 perc körül Debrecen, Külsővásártéren található távolsági autóbuszállomáson tartózkodott, ahol leült a sértett mellé, aki egy buszra várakozott, majd pénzt kért tőle. A férfi arra hivatkozott, hogy a pénzből haza szeretne utazni. A sértett megsajnálta a férfit, elővette a pénztárcáját, amiből készpénzt vett ki, azonban meggondolta magát, és visszatette a pénzt a pénztárcájába. A sértett ezután kiment a váróteremből, majd összetalálkozott egy ismerősével. A vádlott mindkettőjükhöz odament és továbbra is pénzt kért. A nő és a férfi a közelben tartózkodó biztonsági őrhöz ment, ahová a vádlott követte őket, a nőt közben meg is fenyegette.

A nő pénztárcáját a férfi közben el tudta venni, amiből készpénzt vett ki, azonban a sértett a tárcát kikapta a vádlott kezéből. A férfi ekkor a nőt nagy erővel arcon ütötte. A nő ismerőse a sértett védelmére kelt és a nő elé állt, ekkor a vádlott levette a férfi fejéről a sapkát, majd a mellkasáról letépte a headset-jét és közölte, hogy az már az övé. A biztonsági őr a segítségükre sietett, majd a vádlott őt is egy alkalommal megütötte és azzal fenyegette, hogy leszúrja őt.

A férfi beküldte a nőismerősét a buszállomás épületébe, a vádlott ekkor hirtelen félre akarta lökni az elé álló biztonsági őrt, aki elővette a nála lévő gázsprayt és lefújta őt. A 26 éves férfi ezután a Széchenyi utca irányába elmenekült, pár percen belül azonban a kiérkező rendőrök a közelben elfogták és a rendőrkapitányságra előállították.

A Debreceni Járásbíróság ítélte nem jogerős, az ügyész a döntést tudomásul vette, míg a vádlott és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést. A bíróság a férfi letartóztatást fenntartotta a büntetőügy másodfokú jogerős befejezéséig.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük