Elindult a 26. Budapest Pride, Debrecen is képviselteti magát

Helyi hírek

26. alkalommal rendezik meg Budapesten a Pride rendezvénysorozatot, amelynek leglátványosabb eseménye a szombat délutáni felvonulás.

A Pride-felvonulás hivatalos programja délután három órakor kezdődik, zenével és beszédekkel. A Madách téren várhatóan Csikós Ádám, a Budapest Pride szervezője, és Terry Reintke, az Európai Parlament LMBTI Frakcióközi Csoportjának társelnöke szólal fel. A felvonulás a tervek szerint délután öt körül érkezik a Tabánhoz, ahol először házigazdaként Lang Györgyi, majd Hegedűs Máté a Budapest Pride szervezője szólal fel.

A felvonuláson debreceniek is részt vesznek (lásd a fenti képen). A Debrecen Pride egy olyan, önkéntesekből álló szervezet, amely a debreceni és a hajdúsági LMBTQI emberek láthatóságának növeléséért dolgozik.

Élő közvetítés:

A program szerint rajtuk kívül beszédet mond még Vladimir Luxuria, az Európai Parlament első transznemű képviselője, Hegedűs Emmett, transznemű fiatal, Szél Bernadett országgyűlési képviselő, Vay Blanka, a Prizma Transznemű Közösség aktivistája, valamint Karácsony Gergely főpolgármester is.

A Momentum is kint van, Fekete-Győr András szerint saját kamionnal:

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük