Új turisztikai út épül Hajdú-Biharban

Helyi hírek

Újabb kivitelezési munkálatok indulnak a Fürdőkertben, Hajdúböszörményben. Böszörmény önkormányzata a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzattal és további hat megyei településsel közösen sikeresen pályázott a Magyar Szürkék Útja kulturális tematikus turisztikai útvonal kialakítására.

A projekt révén létrejön egy Hajdú- Bihar megye területén húzódó tematikus turisztikai útvonal és hálózat, ahol bemutják a korabeli állattenyésztést -hangsúlyosan a szürke marha tenyésztést-, a hozzá kapcsolódó pásztoréletet, kézművességet, kereskedelemet és közigazgatást – írja közösségi oldalán Hajdúböszörmény önkormányzata.

Tervezett útvonal: Debrecen – Hajdúböszörmény – Hajdúnánás – Balmazújváros – Nagyhegyes – Hortobágy – Nádudvar – Hajdúszoboszló – Debrecen.

A hajdúböszörményi projektelem a Magyar Szürke Emlékház és Kézműves udvarnak, valamint egy bemutató kocsiszínnek a kialakítását foglalja magába, melyeknek a Fürdőkerti Rendezvény és Turisztikai Szabadidőpark biztosít helyszínt.

A tematikus turisztikai út hajdúböszörményi projektrészének megvalósulása 2021. június 14-én egy fontos állomásához ért, átadták a munkaterületet a kivitelező cégnek, így a napokban a Fürdőkert területén megkezdődtek a munkák.

A kivitelezés nem zavarja a Fürdőkert egyéb szolgáltatásait (étterem, játszótér, futókör, labdarúgópálya, teniszpálya), de ezek használata, megközelítése során felmerülő esetleges kisebb kellemetlenségek kapcsán kérik a lakosság megértését, türelmét és körültekintését.

A Magyar Szürkék Útja tematikus úthoz kapcsolódó böszörményi beruházás várhatóan 2021. év végéig fejeződhet be.