Sütőolaj-gyűjtőpontok kialakítását szorgalmazza a debreceni Jobbik

Helyi hírek

Sikerrel bővíti a debreceni Jobbik a Debrecen 2030 és a Future of Debrecen programot – hangzott el a párt csütörtöki sajtótájékoztatóján Debrecenben.

Magyari Tibor, a Jobbik IT képviseletében elmondta, hogy sütőolaj-gyűjtéssel szeretnék a családokat környezettudatosabb irányba jelezni. Ennek apropóján gyűjtőpontok kialakításával az önkormányzat is tehet azért, hogy a használt sütőolaj ne a debreceni csatornarendszert terhelje. Balázs Ákos alpolgármestertől azt kérte, hogy lehetőleg Józsán alakítsák ki az első gyűjtőpontokat.

Herpergel Róbert, a Jobbik debreceni alelnöke elmondta, hogy még február 4-én kért időpontot ez ügyben a városházától és június 7-én sikerült bejutniuk Balázs Ákos alpolgármesterhez. Ezzel nem csak a konstruktív hozzáállásukat, hanem a türelmüket is továbbították az illetékesek felé.

Elmondta, hogy Balázs Ákos alpolgármester nyitottan áll a kezdeményezésükhöz, de olyan dolgokban kell még konzultálniuk, mint a megfelelő gyűjtőpontok helyének meghatározása, valamint figyelembe kell venni a tűzveszélyesség mértékét is.

Herpergel Róbert kitért arra is, hogy a Debrecen 2030 program keretében, az idén is folytatódik a debreceni zebrák megerősített felfestése.

Kiharcolta a Jobbik: újra megerősített felfestést kapott egy Csapó utcai zebra

Még tavaly egyeztetett erről a jobbikos kezdeményezésről Balázs Ákos alpolgármesterrel. Akkor a Csapó utca- Pacsirta utca saroknál került fel a megerősített felfestés, illetve még néhány másik átkelőnél. Az idén viszont 2,5 millió forintból 22 zebrát tervez átfesteni a város.

Herpergel ezt pozitívumként értékelte, mivel a tavalyi jobbikos kezdeményezést a város a nekik tett ígéret szerint folytatja.  Végül kiemelte, bár a Jobbik ellenzéki szerepben a legtöbb esetben a kritikus dolgokra hívja fel a figyelmet Debrecenben, ennek ellenére a debreceniek életét megkönnyítő kezdeményezésket eddig is és ezután is konstruktívan fogják támogatni.