Pósán László is szedte a szemetet Nagycserén

Helyi hírek

A Zrínyi Miklós Vadásztársaság idén már 13. alkalommal szervezte meg, széleskörű civil összefogással és Debrecen önkormányzatával közösen a szemétszedést Nagycserén. Az összegyűjtött szemetet egy körülbelül 100 tonnányi szemét befogadására alkalmas hulladéktároló konténerbe helyezik, majd szállítják el ezen a szombaton – írja közleményében a Fidesz Debreceni Szervezete.

Pósán László országgyűlési képviselő és környék önkormányzati képviselői, Türk László és Kovács István hosszú évek óta segítik az akciót. A mai szemétszedésen is részt vettek.

Pósán László az akció kapcsán elmondta:

„A Debrecen körüli erdős területeken széleskörű civil összefogással – a Zrínyi Vadásztársaság szervezésében – immár 13 éve minden tavasszal összeszedjük az illegálisan kihordott szemetet. Most közel százötvenen vettek részt ebben az akcióban, ami azt jelzi, hogy egyre több embernek fontos a környezete és egészsége. Ha mindenhol ilyen nagyságrendű összefogás lenne, bizonyára a szemét is kevesebb lehetne. Megtiszteltetés, hogy minden évben én is részt vehetek az eseményen.”

Türk László, a városrész önkormányzati képviselője hozzátette:

„A program célja az erdő megtisztítása, szebbé tétele mellett az is, hogy a szemétszedésben résztvevők példát mutassanak, megmutassák, hogy mit jelent a közösségért végzett önzetlen munka.”

„Debrecen nagy figyelmet fordít a zöldterületeire a város minden pontján. A környezettudatosság és a környezetvédelem kiemelten fontos számunkra. Minden alkalommal örömmel csatlakozom és segítem a nagycserei szemétszedő akciót, hiszen a célja és az üzenete egyaránt nemes. Fontos felhívnunk a figyelmet, hogy a környezetünk tisztaságáról közösen kell gondoskodnunk, minden nap tennünk kell érte.” – mondta Kovács István önkormányzati képviselő.