Újraindul az Egyháztáji vásár Debrecenben

Helyi hírek

Helyi összefogásnak köszönhetően újraindul az Egyháztáji vásár Debrecenben. Mostantól a belvárosban minden hónap harmadik szombatján helyi termelők és kézművesek termékei közül válogathatnak kedvező áron az érdeklődők. Az első vásár április 17-én délelőtt 9-12 óra között lesz.

A Magyar Református Szeretetszolgálat Egyháztáji programjának célja, hogy haszonelvű kereskedelmi közvetítés nélkül összekapcsolja az egyházhoz kötődő vidéki kistermelőket és a városi fogyasztókat. Korábban a Széchenyi-kert adott otthont a vásárnak, 2021-ben azonban a belváros szívében, a Leány utca 2. belső udvarán találkozhatunk a kiváló termékekkel.

Az április 17-i Egyháztáji vásáron többek között húsokat, sajtokat, chiliket, szörpöket, kézműves csokoládét és kávét is találnak a vásárlók a termelők portékái között. Az élelmiszerek mellett helyi kézművesek is részt vesznek az árusításban. Többek között kerámia ajándéktárgyak közül is válogathatunk, készülve a közelgő ballagásokra vagy anyák napjára.

Az újraindulás három szervezet összefogásának köszönhető. A Magyar Református Szeretetszolgálat a szervezési feladatokat látja el, a Nagytemplomi Református Gyülekezet a helyszínt biztosítja, a Hajdúság Éléskamrája által pedig Debrecen 40 kilométeres vonzáskörzetéből érkeznek őstermelők és kitermelők a vásárra, hogy bőséges választék álljon a vásárlók rendelkezésére.

A szabadtéri vásáron az érvényben lévő járványügyi előírások betartását kérik a résztvevőktől, tehát az orrot és szájat eltakaró maszk viselését és egymástól a kellő távolság megtartását. A vásárlók számára meglepetésekkel is készülnek az Egyháztáji vásár szervezői.

A vásár résztvevői:

– Tóth Méhészet Mikepércs
– Kemencezug Mikepércs
– Balmaz Tészta – Balmazújváros
– Gyugos Sajt – Derecske
– Kovács Tanya Hajdúszoboszló
– Ínyenc Chilikert – Debrecen
– Ivanek “meet the meat”- Debrecen
– Üvegbe zárt Hajdúbagos
– Kökényessy Almaecet – Debrecen
– Radics Mézeskalács – Debrecen
– Senki Szigete Kecskeszerelem – Debrecen
– Zádor Kézműves Kávé – Debrecen
– BlackBunny Kézműves Csokoládé -Hajdúszoboszló
– Zilahy Fűrjészet – Vámospércs
– Föld Sója Kerámia
– Oriens Gomba – Létavértes
– Boho&botanic kézműves ékszerek

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük