Kratochvill Debrecen

Akkora a túljelentkezés a debreceni katonaiskolába, hogy Nyíregyházán is létrehoznának egy tagintézményt

Helyi hírek

Minden évben többszörös a túljelentkezés a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégiumba, így a térségben újabb képzési helyszínt hoznának létre, amely a hajdú-bihari megyeszékhelyen működő iskola tagintézményeként működhet majd – írta a honvedelem.hu szerdán.

A cikk szerint erről egyeztetett az érintett városok polgármestereivel – Papp Lászlóval és Kovács Ferenccel – kedden Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Ruszin Romulusz humánpolitikáért felelős helyettes államtitkár.

Az egyeztetés résztvevői egyetértettek a honvédelmi nevelés és képzés fontosságában és Nyíregyháza – mint lehetséges képzési helyszín – kiválasztásában. Kovács Ferenc, a szabolcsi megyeszékhely polgármestere bemutatta a tárca vezetőjének a tervezett iskola épületét, miközben szó esett arról is, hogy a kadétok támogatást és szakmai segítséget kaphatnak majd a városban lévő MH 2. v2itéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred katonáitól.

Kiemelték: a Honvédelmi Minisztérium (HM) a honvédelmi nevelés eszközeivel kapcsolódik be a fiatalok képzésébe, fejlesztésébe, támogatásába. Ennek alapvető bázisát alkotja a honvédkadét-program.

Lezárták a nyomozást a debreceni katonaiskolában történt állítólagos szexuális erőszak ügyében

A HM célja, hogy a szakképzést folytató intézmények száma folyamatosan emelkedjen. A közeljövő céljai között szerepel több honvéd középiskola és kollégium létrehozása, amelyek biztosíthatják a tisztképzés és altisztképzés utánpótlásának bázisát is. Ezeket az intézményeket a Debrecenben lévő Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium mintájára működteti majd a minisztérium. A tervek szerint országosan 8-10 hasonló iskola vagy kollégium működhet majd – írta a honvedelem.hu.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük