Felújították a Vöröskereszt megyei irodaépületét

Helyi hírek

A Magyar Vöröskereszt 2017 júliusban új országos programot indított, melynek célja egy modern és a szakmai munkát optimálisan kiszolgáló, a veszélyeztetett, hátrányos helyzetű, krízis helyzetben lévő személyek, családok igényeihez és szükségleteihez igazodó, korszerű infrastrukturális keret kialakítása.  Célunk az volt, hogy az általunk nyújtott szolgáltatások magasabb hatékonyság mellett, minőségi javulást eredményezzenek, a célcsoportunkat gyorsabban, hatékonyabban tudjuk elérni és növelni tudjuk az ellátott területet és az infrastrukturális fejlesztésnek köszönhetően magasabb színvonalon tudjuk biztosítani a szolgáltatások hozzáférését. A Vöröskereszt számára folytonos és növekvő kihívást jelent az, hogy az épületállománya és annak infrastruktúrája leromlóak, korszerűtlenek, s mivel az energiahatékonysági elvárásoknak sem tesznek eleget, így magasabb rezsiköltséggel terhelik a szervezet költségvetését. A projektben megvalósítani kívánt célunk az volt, hogy e tehertétel csökkenjen és a szakmai munka hatékonysága ezáltal növekedjen.

A projekt keretében 11 helyszínen, összesen 4049 m2 infrastrukturális felújítást valósítottunk meg annak érdekében, hogy a nyújtott szolgáltatások minősége hatékonyabbá váljon. Ezek mellett a megvalósítás során 3 db gépjármű, 310 db informatikai eszköz, 10 db mobilraktár, 280 db irodabútor, 20 db fénymásoló, 243 db ingatlanbútor, 25 db defibrillátor, 20 db csecsemőápolási baba és 30-30 db gyermek és felnőtt ambu baba beszerzését valósítottuk meg, amely elősegíti a közvetlen célcsoportunk hatékonyabb elérését, segítését és támogatását. Az infrastrukturális fejlesztés keretében épületek átalakítása, bővítése, korszerűsítése (akadálymentesítés, energetikai korszerűsítés) valósult meg annak érdekében, hogy a veszélyeztetett, hátrányos helyzetű, krízis helyzetben lévő személyek, családok modern környezetben megfelelő szakmai és infrastrukturális feltételekkel találkozzanak. A megvalósítás során külön figyelmet fordítottunk az esélyegyenlőség, a környezeti- és fenntarthatósági szempontokra. A projekt összköltsége: 649 999 503 Ft.

A projekt az EFOP 2.2.15-16-2017-00002 kódszámú pályázat keretében, az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg 2017. július 1 – 2021. január 31. között.

Hajdú-Biharban is felújítás történt

A Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar megyei székhelyén, Debrecenben dolgoznak azok a munkatársak, akik a megye szociális segítségnyújtásáért, adomány- és véradás-szervezéséért, egészségügyi tanfolyamaiért és versenyeiért, illetve a megyei önkénteseiért felelősek.

A Simonffy u. 44. alatti épület, valamint az irodák közepes állapotban voltak. Az épület tetőterének egy részében egy irodahelyiség található, melyhez a felújítás során egy vizesblokk került kialakításra, mivel az üzemeltetési  tapasztalatok szerint a jelenlegi vizesblokkok nem elegendőek. A vizesblokk felújításán túl a hosszú távú, költséghatékony fenntarthatóság érdekében elsősorban energetikai felújításokat valósítottunk meg. Az épület homlokzati nyílászárói kicserélésre kerültek, a nyílászárócserékkel párhuzamosan a homlokzati hőszigetelés kivitelezése, valamint a fűtési rendszer korszerűsítése is megtörtént.

A felújítás összköltsége 11.629.767 Ft volt.

A debreceni munkatársak számára beszerzésre került számos új irodabútor, illetve ügyfélfogadásra, tanfolyamok és vizsgák lebonyolítására alkalmas bútorok is. A munka hatékonyabbá és gyorsabbá tételére új számítógépeket és hozzájuk tartozó monitorokat szereztünk be. Továbbá beszerzésre került egy személyszállításra alkalmas kisbusz, és egy elsősegélynyújtó defibrillátor is kihelyezésre került.

A projekt finanszírozása az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap Társfinanszírozásával, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretén belül valósul meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük