Fémtartályok gyártásához fejlesztenek technológiát 518 millió forintból

Gazdaság Helyi hírek

A világ bármely pontján értékesíthető lesz az a fémtartályok gyártását szolgáló technológia, amelyre a Széchenyi 2020 program keretében több mint 233 millió forint uniós forráshoz jutott a Mérnök-Tér Kft.

A cég közleménye szerint a projekt összköltsége majdnem 518 millió forint, a vissza nem térítendő támogatás mellett 150 millió forint kölcsönt is igénybe vesznek a megvalósításához.

A rugalmas eljárás – mint írták – 79 százalékkal csökkenti a gyártási költséget, a gyártási idő pedig háromnegyed óráról akár 7 percre is rövidülhet.

A cég a projekt végeztével több mint százféle fémtartály sorozatgyártásával számol, amelyeket többek között az autó- és az élelmiszeripar is hasznosíthat. Alkalmasak lesznek többek között kipufogókba, szélerőművekbe, borászati edényeknek, és lakossági felhasználásra is.

A termékek mellett maga a technológia és a gyártósor is versenyképes lehet a világ bármely pontján – tették hozzá. A Baranya megyei, mindszentgodisai székhelyű Mérnök-Tér Kft. adózott eredménye 2018-ban megközelítette a 18 millió, 2019-ben a 3 millió forintot. Forgalma ezalatt 104 millió forintról majdnem 150 millió forintra nőtt.

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük