30 adag ebéddel segíti naponta a hajdú-bihari mentősöket a Nagykonyha Kft. és KajásRobi

Helyi hírek

Minden nap 30 ebédet szállít ki adományként a Nagykonyha Kft. és KajásRobi a Hajdú-Bihar Megyei Mentőszolgálatnál szolgáló önkéntes diszpécsereknek és a mentők irányító csoportjának dolgozóinak. Nagy Róbert, köz- és szociális étkeztetéssel foglalkozó debreceni egyéni vállalkozó, a Magyar Vöröskereszt Megyei Szervezetének érdeklődésekor az első szóra elvállalta, hogy segít, és felajánlotta, hogy ezt a járványhelyzet végéig megteszi.

– Aggódtam, hogy nem engem kér meg – válaszolta KajásRobi (Nagy Róbert, köz- és szociális étkeztetéssel foglalkozó debreceni egyéni vállalkozó) a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének érdeklődésére. A megyei igazgató azért kereste meg a – a humanitárius ügyekben máskor is nagyvonalúan segítő – vállalkozót, hogy étkeztetéssel támogassa az Országos Mentőszolgálat megyei szervezetének állomásán diszpécserként szolgáló önkénteseket. KajásRobi felajánlotta, hogy minden nap 30 ebédet szállít ki a volontőröknek és a mentők irányító csoportjának dolgozóinak a járványhelyzet végéig, nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. 

Elégedettek az önkéntesekkel

Gondosan, pontosan, megbízhatóan és nagy együttérzéssel végzik a feladatokat a megyei Mentőállomáson azok az önkéntes diszpécserek, akik a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének felhívására jelentkeztek – jelezték vissza a szervezet vezetői.

A segítőkészségen, a lelkes tenniakaráson túl az önkéntes diszpécserek teljesítményével és munkájával is nagyon elégedettek a megyei mentőállomáson a szervezet vezetői. A Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar-Megyei Szervezetének felhívására jelentkező volontőrök több, mint egy hete szolgálnak, és a visszajelzések szerint gondosan, pontosan, megbízhatóan és nagy együttérzéssel végzik a feladatokat.

– A feladatom a vizsgálatra váró betegek értesítése volt, majd a nap második felében szűrővizsgálati időpontot kellett egyeztetni, szintén vizsgálatra várókkal, akik be tudnak menni a mintavételi állomásra – válaszolta Berényiné dr. Felszeghy Márta, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye Római Katolikus Kórházlelkészi Szolgálatának koordinátora, aki keddenként 9.00 és 16.00 óra között önkéntes diszpécser az Országos Mentőszolgálat Hajdú-Bihar Megyei Állomásán. Az önkéntes tevékenység évek óta része az életének, ám ez a mostani, a Mentőállomáson adódó feladat más jellegű, mint a korábbiak – jegyezte meg.

Fontos: megnyugtatni, informálni

– Amikor beléptem, nagy sürgés-forgás ellenére kedvesen fogadtak. Rövid tájékoztatás után már az asztalnál ültem, telefonnal és egy köteg vizsgálatkérőlappal a kezemben. Nosztalgiáztam is, bevallom, hiszen utoljára 30 éve, szigorló orvosként jártam itt, s szinte alig változott a hely – fűzte hozzá. Jó érzés volt a betegekkel beszélgetni, megnyugtatni őket. Úgy tapasztalta, hogy nagyon hálásak a jó szóért, a bizonytalanságban a megnyugtató tanácsért, a kérdéseikre kapott a válaszért. Szinte mindegyik ügyfél megköszönte, hogy megtudta, mire számítson. 

Beteglátogató kollegáitól személyesen is értesült arról, milyen nehéz helyzetben van az egészségügyi ellátórendszer, elsősorban ezért tartotta fontosnak, hogy mihamarabb jelentkezzen. Inspirálta az is, hogy nagyobb lánya múlt héten jelentkezett önkéntesnek, és a mintavételezésben dolgozott egy hétig Borsod-Abaúj Zemplén megyében. Sőt a férje, Berényi András – a Debreceni Egyetem, Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központ ügyvivő-szakértője – is jelentkezett az önkéntes diszpécserszolgálatra – részletezte. 

Kölcsönös tisztelet

Csodás élmény volt látni, mennyi türelemmel, empátiával és nagy tudással dolgoznak a diszpécser kollegák-kolleganők, fogadják a hívásokat, megnyugtatják a hívókat, szakértelemmel rendezik a problémákat. Tisztelettel adózok minden mentősnek. Az első nap után fáradtan, de jóleső érzéssel köszöntem el, jövő héten folytatjuk – zárta szavait.

– Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete –

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük