Lélegeztetőgép, koronavírus

Pár nap alatt vitte el a járvány – megszólalt a debreceni kórházban elhunyt tanárnő családtagja

Helyi hírek
Koronavírus

Mint arról korábban beszámoltunk, koronavírusban elhunyt egy tiszafüredi tanár a debreceni kórházban.

Az 59 éves Zsóka Kunhegyesen élt a családjával, mindennap onnan buszozott át Tiszafüredre, komolyan vette a veszélyt, az utazásnál mindig felvette a maszkot.

“Zsóka fáradtságra panaszkodott az utóbbi időben, ezért is vártuk az őszi szünetet. Eszébe sem jutott, hogy a vírus támadta meg. Igazságtalan a sorstól, hogy négy nap alatt meghalt. A férje, Gyula is testnevelő tanár, mellette kézilabda edző, a csapattal mérkőzésekre is jár. Bár most sincs tünete, mégis emészti magát, lehet, hogy épp tőle kapta el a vírust”

– nyilatkozta a Blikknek az egyik családtag.

Amikor gyanússá vált, hogy az asszony beteg lehet, férje hívni akarta a mentőt, de a tanárnő azt kérte, várjanak még egy kicsit. Két nap múlva azonban rosszul lett, de a mentőben elvégzett teszt nem mutatta ki egyértelműen, hogy koronavírusos. Karcagról rohamkocsi jött érte, majd a debreceni kórházba vitték.

Férje másnap tudta meg, hogy feleségénél igazolták a vírust, így ő azonnal karanténba került. Tudott beszélni feleségével is, akinek addigra kétoldali tüdőgyulladása lett, ezért lélegeztetőgépre rakták. A férfi vasárnap kapta a halálhírt.

Eddig hat tanárról tudni, akik koronavírus-fertőzés miatt hunytak el.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük