DEAC – Egyetlen gól döntött Szolnokon

Helyi hírek Sport

Nem sikerült a pontszerzés a DEAC-nak a Tizsa-parti városban, az ellenfelél Szolnok Novák találatával győzött 1-0-ra az NB II hatodik fordulójában.

Bizakodva várhatták a Debreceni Egyetem futballistái a szolnoki mérkőzést, hiszen vasárnap megszakadt a nyeretlenségi szériájuk. Balogh Pál vezetőedző csupán egy helyen változtatott a Szpari elleni kezdőhöz képest: Sigér Ákos vette át Spitzmüller István helyét. Nem várt könnyű mérkőzés a DEAC-ra, hiszen a Tisza-partiak mindössze egyszer szenvedtek vereséget az első öt forduló alatt – írja Bíró Ádám a csapat honlapján.

A mérkőzés első említésre méltó kísérlete Burai Erik nevéhez köthető, az ígéretes lövése kb. fél méterrel szállt a kapu fölé. A 19. percben Székely 18 méterről próbálta meglepni a Szolnok kapusát, aki bravúrral tudott hárítani. Az első félidőben egyébként Székely Dávid volt a DEAC egyik legveszélyesebb tagja, a hazaiak gyakran csak szabálytalanul tudták megállítani.

A második játékrészben egyre nagyobb nyomás nehezedett a debreceniekre. Előbb a csereként beszálló Kónya távoli bombát eresztett meg, majd Rokszin kísérletét csak kiütni tudta Acsádi, de Csirmaz lövését hárította.

A 65. percben a mostani idényben már négy találatot szerző Novák pepecselt el egy nagy lehetőséget. Kicsit később Szabó Balázs dolgoztatta meg Acsádit, ám a DEAC kapusának az eszén nem tudott túljárni.

A 77. percben aztán góllá érett a szolnoki nyomás: Szabó beadása után Bárdos lőtt, végül az érkező Novák nagyon közelről küldte a labdát a gólvonalon túlra. Sajnos a folytatásban nem sikerült ledolgozni a hátrányt, így hat játéknapot követően egy győzelem és öt vereség áll a DEAC neve mellett.

Vasárnap a Győr érkezik a Nagyerdei Stadionba, a találkozó 17.30-kor kezdődik.

Szolnok-DEAC 1-0 (0-0)
Szolnok, Tiszaligeti Stadion, 1400 néző. Játékvezető: Móri Tamás.
Szolnok: Molnár-Farkas – Csirmaz, Szekszárdi (Kónya M., a szünetben), Kovács O., Tamás L., Kotula M. – Tisza K., Szabó B. (Berdó, 85.), Földi M. (Bárdos, 66.) – Novák Cs., Rokszin. Vezetőedző: Csábi József
DEAC: Acsádi – Szabó K., Belényesi, Balogh K. – Sándor T., Bíró P. (Urbin, 68.), Sigér Á., Takács P., Nagy K. – Székely D. (Rezes, 79.), Burai (Damásdi, 54.). Vezetőedző: Balogh Pál
Gólszerző: Novák Cs. (77.).
Sárga lap: Földi (22.), Szekszárdi (37.), Damásdi (60.), Rezes (84.)

(Fotó: deac.hu)