Előbb gázórát, majd azt felhasználva gázt lopott a püspökladányi férfi

Helyi hírek

A Püspökladányi Járási Ügyészség kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki nyolc hónapon át ellopott gázórával lopta a gázt Püspökladányban.

A vádlott 2019. július 16. napján az esti órákban ment be egy püspökladányi körbekerített ingatlanra és a lakatlan házból a plombák eltávolításával ellopta a gázszolgáltató tulajdonában álló gázmérő órát és nyomásszabályozót. A férfi ezeket a saját házához vitte és még aznap rászerelte az ott kiépített gázcsonkra.

A vádlott az így létesített forrásról 2019 júliusa és 2020 márciusa között, nyolc hónapon keresztül összesen több, mint 1000 köbméter gázt vételezett jogtalanul.

A férfi a cselekményével a gázszolgáltató sértettnek 175.000 forint lopási kárt okozott, amelyből a nyomásszabályozó visszavételével mintegy 8.000 forint megtérült. A sértett az eljárás során polgári jogi igényt terjesztett elő és kérte kárának megtérítését.

A Püspökladányi Járási Ügyészség a tettét beismerő vádlottal szemben kisebb értékre, folytatólagosan elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat a Püspökladányi Járásbíróságon. A vádiratban az ügyészség azt indítványozta, hogy a járásbíróság az iratok tartalma alapján hozzon büntetővégzést és a vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetést szabjon ki, emellett a sértett polgári jogi igényét érdemben bírálja el.