Rendőrautó

Tapasztalatlan sofőr okozott halálos balesetet Debrecenben

Helyi hírek

A Debreceni Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki a főútra történő felhajtás során ütközött egy személygépkocsival, amely áttért a szemközti forgalmi sávba és összeütközött egy harmadik járművel.

A vádlott egy éves jogosítvánnyal rendelkezett, amikoris 2019. augusztus 28-án dél körüli időben az általa jogszerűen használt személygépkocsival egyedül közlekedett Debrecen külterületén, egy üzemanyagtöltő állomás szervízútjáról szándékozott a kétszer két sávos 35-ös számú főútra felhajtani.

Halálos baleset történt Debrecenben

Természetes fényviszonyok és ideális időjárási körülmények voltak, a vádlott a főútra történő felhajtást megelőzően a STOP tábla előtt megállt, majd azért, hogy fel tudja mérni a forgalmi helyzetet, behajtott a főút külső forgalmi sávjába. Az ekkor odaérkező személyautó vezetője észlelve a vádlott balra kanyarodási szándékát lassított, majd fényjelzéssel lemondott az elsőbbségi jogáról. A vádlott ezután nagyfokú figyelmetlensége és tapasztalatlansága folytán megkezdte a balra kanyarodást, azonban ennek során nem biztosított elhaladási elsőbbséget a főúton balról, a belső forgalmi sávban közlekedő gépjármű részére, így azzal összeütközött. A szabályosan közlekedő személygépkocsi áttért a menetiránya szerinti bal oldalba, ahol nekiütközött az ott szabályosan haladó gépkocsi első részének. Ez utóbbi gépjármű az ütközés után a szalagkorlátnak csapódott.

A balesettel érintett harmadik személyautóban utasként tartózkodó sértett testszerte olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházba szállítását követően meghalt.

A szabályosan közlekedő két gépjármű vezetője és utasai 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedtek.

A vádlott KRESZ szabályszegő magatartása okozta a balesetet és amiatt következett be a sértett halála.

Tragikus baleset Debrecenben – két ember meghalt a Kassai úton

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a vádiratban a vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabását indítványozta. A vádirat a büntetés konkrét mértékére vonatkozóan is tartalmaz indítványt arra az esetre, ha a vádlott a járásbíróság előkészítő ülésén elismeri a bűncselekmény elkövetését és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.