Karját törte idős édesanyjának a hajdúdorogi férfi, megúszhatja a letöltendőt

Helyi hírek

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a bűncselekmény elhárítására időskoránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen aki a házuk udvarán meglökte a sértettet, aki a földre esett és eltört a karja.

A vádlott és a 81 éves sértett együttélnek Hajdúdorogon, a vádlott gyakran italozik, ezért közte és édesanyja között gyakoriak voltak a viták.

2019. október 20-án 17 óra körüli időben az ittas vádlott és a sértett kint tartózkodtak az udvaron egy melléképület előtt, amikor veszekedni kezdtek. Ennek során az indulatos vádlott a jobb vállánál fogva erőteljesen meglökte az édesanyját, aki ennek következtében elveszítette az egyensúlyát és a betonjárdára esett.

A sértettnek a bántalmazás következtében a bal alkarja eltört, mely sérülés 8 napon túl gyógyuló, a tényleges gyógytartam 6-8 hét.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottat felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.