Szerencsés látogatók szeme láttára jött világra egy antilopborjú Debrecenben

Helyi hírek

Az idei nyár eddig különösen eseménydúsan telt az ország legnagyobb jávorantilop-csordájában, hiszen a május végén és június elején született debreceni borjak június 27-én újabb testvérkét kaptak. A szerencsés látogatók szeme láttára világra jött apróság neme egyelőre ismeretlen, mivel a csorda felnőtt tagjai körbeállva védik őt a gondozók jelenlétében. Mindazonáltal jó egészségnek és kifogástalan étvágynak örvend, idejének nagy részében pedig két pajtása társaságában játszik, vagy épp megpihen az intézmény Afrika-panoráma kifutójában.

Az Afrika déli és keleti szavannáin őshonos jávorantilop (Taurotragus oryx) a második legnagyobb ma élő antilopfaj; egy kifejlett bika marmagassága akár a 180 cm-t, testtömege pedig az egy tonnát is elérheti. Az élőhelyvesztés és a húsáért, bőréért és trófeájáért való orvvadászat következtében a faj szerepel a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) fenyegetett fajokat tartalmazó Vörös Listáján.

A jávorantilop-csorda legifjabb tagját a július 10-én, 20:00 és 23:00 között megtartott Esti séta alkalmával is megtekintheti majd a nagyközönség. Az exkluzív program résztvevői a nyáreste varázsában kulisszák mögötti szakvezetésen fedezhetik majd fel a kert ezernyi titkát, és nyerhetnek bepillantást az állatok addig ismeretlen, esti életébe. Jegyek limitált számban, csak elővételben kaphatók a készlet erejéig a tavalyhoz képest változatlan, fejenként 3800 Ft-os áron pénztáraikban, illetve foglalhatók telefonon a +36 52 310 065-ös telefonszámon.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.