Bíróság előtt a polgári fesztiválon gyilkoló férfi

Helyi hírek

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki egy városi rendezvényen közösségi oldalán élőben közvetítette hogyan állt bosszút volt élettársa partnerén.

A vádlott és a sértett nő 2015-től kezdődően éltek élettársi kapcsolatban Polgáron, kapcsolatukból két kiskorú gyermekük született. A pár nem dolgozott, csak néha végzett alkalmi munkát, ezért folyamatosan anyagi nehézségekkel és lakhatási gondokkal küzdött.

A vádlott gyerekkori barátja és a nő között kölcsönös szimpátia alakult ki, majd az asszony a vele együtt élő kiskorú gyermekével hozzá költözött és együtt éltek.

Miután a vádlott erről tudomást szerzett, a közösségi oldalakon rendszeresen megfenyegette a sértetteket. A későbbiekben a vádlott féltékenysége fokozódott, ezért többször megöléssel fenyegette volt élettársának új barátját.

2019. augusztus 2-án a vádlott Polgáron tartózkodott, ahol az utcán meglátta volt élettársát, utána ment, a haját megragadta és lerántotta a kerékpárról az asszonyt, ezután többször ököllel fejen ütötte. A bántalmazás következtében a sértett nőnek 8 napon belül gyógyuló hámhorzsolásos sérülése keletkezett.

2019. augusztus 19-én este Polgár főterén rendezvény volt, amelyen részt vettek a sértettek is családtagjaikkal, majd megérkezett oda 21:00 óra körüli időben a vádlott is. A vádlott magával vitt egy kést és mobiltelefonján élőben közvetítette a tevékenységét és azt hangoztatta, hogy meg fogja ölni volt élettársa barátját. Miután meglátta a háttal álló sértett férfit, ráugrott a hátára, aminek következtében mindketten a földre estek. A dulakodás során a vádlott a nála lévő késsel megszúrta a sértettet a derekán és nyaktájékon.

A szúrás következtében a sértett férfi olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a kialakult belső elvérzés miatt kórházba szállítása közben meghalt.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a jelenleg letartóztatásban lévő, többszörös visszaeső vádlott ellen előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette, súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A főügyészség a vádiratban a vádlottal szemben halmazati büntetésül életfogytig tartó fegyház büntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá indítványt tett arra, hogy a törvényszék az elkövetés eszközéül használt kést kobozza el. A főügyészség a vádiratban a büntetés konkrét mértékére is indítványt tett arra az esetre, ha a vádlott a törvényszék előkészítő ülésén a terhére rótt bűncselekmények elkövetését beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.