Tankcsapda: nem vagyunk fideszesek, Gyurcsánynak is megköszöntük volna a lehetőséget

Helyi hírek

Sokaknak szemet szúrt, hogy egy kormányrendelet alapján pont azon a két napon lehetett autós koncerteket tartani, amikor a Tankcsapda zúzott a debreceni és a székesfehérvári közönségük előtt.

Többek között Péter Szabó Szilvia, a NOX énekesnője is szót emelt az ügyben, mások már egyenesen “lex Tankcsapdát” emlegetettek – utalva ezzel az állítólag a banda kedvéért hozott rendeletre.

Péter Szabó Szilvia kiakadt: Miért csak a Tankcsapda tarthat autós koncerteket?

Lukácsék a zenekar Youtube-csatornájára feltöltött videóban 40 percig magyarázzák, hogy szerintük miért igaztalanak a vádak velük szemben.

Sidlovics Gábor azt mondja:

én megmondom őszintén, személy szerint egyikünk sem tudja pontosan hogy, de valahogy sikerült elintézni.

A gitáros szerint teszt jelleggel engedélyezték a koncerteket, hogy kiderüljön, működik-e. Azt is megjegyezte, a koncertekért a zenekar nem kért fellépési díjat, csak a technikusokat és a stábtagokat fizették ki. Mint fogalmazott, “a Tankcsapda sosem politizált, és nem is fog”, Kósa Lajossal csak egy jótékonysági akcióban működtek együtt.

2 és negyed millió forintot gyűjtött a whiskey-s akciójával a Tankcsapda

Ha mi ezt a segítséget megkaptuk volna Gyurcsány Ferenctől, akkor azt mondanám, hogy »Feri bácsi, nagyon szépen köszönjük! Tök jó, tudtunk adni a rajongóknak«. Ha megkaptuk Orbán Viktortól, akkor nagyon szépen köszönjük Orbán Viktornak”

– mondta Sidi.

Nekünk teljesen mindegy, hogy DK-s, fideszes, buzi, hetero, fekete, fehér sárga…

– fejtegette, csak az a lényeg, hogy jól érezze magát, és induljon el újra normálisan az élet.

Akik pedig a történtekből csak a gyűlöletet és a pénzhajhász dolgot tudták levenni, azt üzente: nyalják ki a seggét.

Fejes Tamás annyit tett még hozzá, hogy

a Tankcsapda zenekar sosem volt fideszes, és nem is lesz fideszes. Ezt tudja a debreceni városvezetés is, teljesen tisztában van vele. Mindig is mondtuk, hogy lokálpatrióták vagyunk, és azok is leszünk, és mindig is a városvezetéssel ápoltuk a kapcsolatot”.

Szerinte a vezetés sosem használta a zenekart politikai indíttatásból, maximum azért, mert a helyiek „büszkék, amire mi büszkék vagyunk, hogy ők büszkék erre a dologra. Ezért vannak közös akcióink”.

Fejes szerint az országban az újságírók feszítik az ellentéteket, és szégyelljék magukat azok, akik ezért kapnak pénzt. Külön kiemelte a 444.hu portált, amely elsők között szúrta ki a videót.

Azt is megjegyezte, hogy a Kósa Lajossal tartott sajtótájékoztatójukon a Fidesz alelnöke még azt mondta nekik, hogy ezt a koncertet nem lehet megtartani. És csak egy nappal a koncert előtt tudták meg, hogy fellépnek.

Lukács Laci szerint a Tankcsapda továbbra is punk,

mert azt csinálják, amit akarnak.

Most egy ilyen koncertet akartak.

A zenekar azt is bejelentette, hogy hamarosan megjelenik egy 5 perces daluk, amiben reagálnak a kritikákra.

A teljes videó:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.