Péter Szabó Szilvia kiakadt: Miért csak a Tankcsapda tarthat autós koncerteket?

Helyi hírek

A múlt héten megjelent kormányrendelet szerint az elmúlt hétvégén, de csak ezen a hétvégén lehet autós koncerteket tartani – vagyis nagyjából senki nem tarthat ilyet a Tankcsapdán kívül.

A csütörtökön meghozott rendelet pénteken lépett életbe, és három nap múlva, május 31-én már hatályát is veszítette. Lukácsékat sokan vádolták túlzott jólértesültséggel, a zenésztársadalom szószólójaként Péter Szabó Szilvia, az egykori NOX énekesnője mondta el erről a véleményét Facebook-oldalán.

A koncert.hu szerint Péter Szabó Szilvia már korábban jelezte, hogy az általa két hónappal ezelőtt megálmodott és kitalált hasonló forgatókönyv szerinti koncertje emiatt nem lehetséges. „Több állomásos autós koncerteket szerettünk volna csinálni! Szinte már minden startra készen állt.”

Ötszáz autó előtt játszott a Tankcsapda Debrecenben – itt nézhető vissza a koncert

Szilvia azt írja, hogy

„ennek a kormányrendeletnek az értelmében mi nem csinálhatjuk meg ezeket a koncerteket és sajnos hétfőtől tiltva is lesznek az ilyen jellegű zenés rendezvények is. Szomorú szívvel reméljük, hogy ez csak valami félreértés, vagy tévedés, hiszen hetek óta dolgozunk valamin, ami biztonságos lenne a vírusra nézve, minden óvintézkedést, jogszabályt maximálisan betartva, hogy végre újra együtt lehessünk. Hirtelen lett tilos, ami eddig nem volt az!”

Az énekesnő értetlenül áll a kormány intézkedése előtt, a Tankcsapdának ennek ellenére jó bulikat kívánt, a közönségének pedig azt ígérte, hogy “minden idén elmaradt koncertet, szeretetet és energiát” pótolni fognak, amint lehetséges lesz.

Drága Mindenki! A következő sorokat nem vita indítónak szánom, hanem egy kis magyarázatnak és nagyon köszönöm, ha végig…

Közzétette: Péter Szabó Szilvia – 2020. május 29., péntek