Telefonos egyeztetés nélkül ne menjen szakrendelésre! Elindult a virtuális ambulancia Debrecenben

Helyi hírek

Már működik a Debreceni Egyetem Egészségügyi e-Szolgáltatása. A Virtuális Ambulancia egészségi állapotukkal kapcsolatban telefonos konzultációt biztosít a pácienseknek. Szükség estén pedig vizsgálatra is előjegyezhetik a beteget az egészségügyi szakemberek.

Egészségi problémájukkal kapcsolatban az 52 512-990-es telefonszámot hívhatják azok, akik állapotukról szakemberrel szeretnének konzultálni. A szolgáltatás egyelőre a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház szakrendelésein indult el. A tapasztalatok alapján a Debreceni Egyetem a Virtuális Ambulancia szolgáltatásainak bevezetését a Klinikai Központ bizonyos ambulanciáin is tervezi a későbbiekben.

Munkatársunk meghallgatja a páciensek problémáit, kérdéseit, emellett szükség lehet egy szakmai kérdéssor megválaszolására is, amely segíthet abban, hogy mely szakrendelés orvosához irányítsák a beteget. A megfelelő szakrendelés kiválasztása után a kollégák felveszik az adatokat és telefonos konzultációs időpontokat ajánlanak fel

– ismertette Tóth Tibor, a DE Kenézy Gyula Egyetemi Kórház járóbeteg-ellátásért felelős orvosigazgatója.

A megbeszélt időpont előtt az egészségügyi szakemberek felhívják a beteget, majd rövid adategyeztetés után kapcsolják az orvost. A konzultációt követően a szakorvos tanácsokkal láthatja el a beteget, és szükség esetén foglalhat egy újabb időpontot telefonos konzultációra vagy akár személyes megjelenést igénylő rendelésre is.

Továbbra is fontos hangsúlyozni, hogy telefonos egyeztetés nélkül senki ne induljon el a szakrendelésre, akkor sem, ha már van beutalója. Az óránként ellátható betegek száma ugyanis korlátozott. Fontos, hogy a szigorú előírások nem változtak. Az intézménybe mindenki csak szájmaszkban, kézfertőtlenítés és lázmérés után léphet be

– hangsúlyozta Tóth Tibor.

A Bethlen utcai szakrendelések május 11-től, hétfőtől 7 és 19 óra között fogadják a betegeket, de csak előjegyzés alapján. Időpontot a korábban már működő telefonszámokon is kérhetnek a páciensek: +36 52  513 688; +36 52 513 687; +36 52 513 613; e-mail: diszpecser@kenezykorhaz.hu  .