Házi dohányüzemet működtetett otthonában

Helyi hírek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy debreceni ingatlanon megközelítőleg négy tonna, több mint negyvenkét millió forint értékű adózatlan vágott dohányt és a feldolgozásához szükséges gépeket, eszközöket találtak.

A Hajdú-Bihar megyei pénzügyőrök a Debreceni Rendőrkapitányság munkatársainak értesítése alapján egy debreceni lakóházat ellenőriztek. Az udvaron lévő melléképületben egy személy éppen vágott dohányt csomagolt műanyag zacskókba.

A NAV munkatársai az ingatlan épületeit és az udvaron parkoló autót átvizsgálták és mintegy négy tonna adózatlan vágott dohányt, dohányalapanyagot és annak feldolgozásához szükséges gépeket, berendezéseket, eszközöket találtak.

A szárított dohányleveleket házi technikával, de ipari mennyiségben aprították és csomagolták az ingatlanon kialakított házi dohányfeldolgozó üzemben.

A pénzügyőrök a több mint negyvenkét millió forint értékű adózatlan dohányterméket és az előállításhoz használt eszközöket lefoglalták, és költségvetési csalás, illetve jövedékkel visszaélés elősegítése miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.