Változások a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet betegellátásában

Helyi hírek
Koronavírus

A járvány miatt módosul a megszokott ellátási gyakorlat.

A Területi Védőnői Szolgálathoz tartozó munkatársak felfüggesztik az online vagy telefonos kapcsolatokkal helyettesíthető személyes látogatást 2020. 04. 30-ig.

Az újszülöttek első látogatása törvény általi kötelezettség, ez kivételt képez a tilalom alól. A kollégáinkat nyugodtan fogadhatják a kedves szülők, védőfelszereléssel ellátottak.

Az iskola-óvoda egészségügyi ellátás szintén 2020. 04. 30-ig szünetel.

Az Anyatejgyűjtő Állomás jelenlegi álláspont szerint továbbra is működik. Ha változás állna be, az anyatejet adó édesanyákat és a szülőket is értesítik. Sajnos nagyon nagy mértékben csökkent a tejadó anyák száma és a leadott mennyiség is, kérik a szülők ezirányú megértését.

Az Iskolafogászati Szolgálat felfüggeszti a szűrőtevékenységet, és kizárólag gyermek-alapellátási sürgős ellátás végez a Bethlen utca 40. szám alatt 08.00-18.00 közötti rendelési időben.
Időpontkérés és felvilágosítás telefonon lehetséges az alábbi telefonszámokon: 06-52/410-466, 06-52/416-261

Felnőtt háziorvosi ügyelet

Az ügyelet működése megváltozott, ezért tanácsos elindulás előtt a 06-52/40-40-40 központi ügyeleti számot felhívni és tájékozódni. 24 órában várják a hívásokat és szakszerű felvilágosítást adnak. Érkezés után azt kérik, kövessük a kihelyezett információs táblák utasításait.

Érkezéskor hívni kell a diszpécsert, aki azonnal kikérdezi a beteget, és panaszainak megfelelő rendelésre irányítja. Két rendelő üzemel párhuzamosan, az igény szerinti fertőtlenítések elvégzése érdekében.

Az épületbe történő belépéskor az automata mellett kézfertőtlenítést kell végezni a mellékelt oldatokkal.

A váróteremben kérik, egymástól biztonságos – lehetőleg 2, de legalább 1 méter – távolságra foglaljanak helyet a betegek. A védőmaszk hordása hasznos, a személyi kézfertőtlenítő alkalmazása kötelező.

A kivonuló egység működik, orvos és mentőápoló-gépkocsivezető munkatárssal a fedélzetén. Diszpécser hívása után orvoskolléga dönti el a kérés jogosultságát.

Gyermekháziorvosi ügyelet

Tanácsos elindulás előtt a 06-52/416-275 központi ügyeleti számot felhívni és tájékozódni. A munkatársak ügyeleti időben változatlanul várják a hívásokat, és szakszerű felvilágosítást adnak.

A kis betegeket érkezéskor, azonnali kikérdezést követően, 2 különálló rendelőbe irányítják. A városi ügyeleti rendelőben szintén kikérdezést és nyilatkozatot követően látják el.

Az épületbe történő belépéskor az automata mellett kézfertőtlenítést kell végezni a mellékelt oldatokkal.

A váróteremben kérik, egymástól biztonságos – lehetőleg 2, de legalább 1 méter – távolságra foglaljanak helyet. A védőmaszk hordása hasznos, a személyi kézfertőtlenítő alkalmazása kötelező.

Kivonuló egység gyermekháziorvosi vonalon különállóan nem működik, szükség esetén az ügyeletes orvos dönt, hogy hol látja el a beteget. Megfelelő védőruha és felszerelés rendelkezésre áll.

A foglalkozás-egészségügyi szolgálat lejárt munkaalkalmassági vizsgálatait szüneteltetik, kizárólag felvételi alkalmassági vizsgálatokat és akut feladatok ellátását végzik.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük