Módosul a DKV csúcsidőn kívüli menetrendje

Helyi hírek
Koronavírus

Munkavállalóink és utasaink védelme érdekében, valamint igazodva a kialakult járványügyi helyzet miatt fellépő utazási igényekhez, 2020. április 6-án, hétfőn üzemkezdettől a trolibuszok, a villamosok, és egyes autóbuszok csúcsidőn kívüli menetrendje módosul – írja közleményében a DKV.

Mindez azt jelenti, hogy az autóbuszok és trolibuszok reggel 8.00 és 13.00 óra között, valamint 17 óra és 21.00 óra közötti időtartamban közlekednek a menetrendváltozás szerint. Este 9.00 óra után üzemzárásig, a műszakváltásokhoz szükséges eljutások segítése miatt, a módosított szabadnapi menetrend szerint szállítanak utasokat a járatok. A villamosok reggel 8.00 után közlekednek a meghirdetett új menetrenddel.

Kérjük utasainkat, hogy utazásuk megtervezéséhez használják a TransIT DKV mobil applikációt, melyben lehetőségük van a járatok valósidejű követésére, így pontosan tájékozódhatnak a járatok várható indulási és érkezési idejéről

– üzeni a vállalat.

Az üzemeltetési tapasztalatok alapján 2020. április 06-tól az alábbi ideiglenes menetrendi módosítás kerül bevezetésre:

Villamosok: 

1-es [link] és 2-es [link] villamosok: 

Az 1-es és a 2-es villamosok a reggeli csúcsidőszakon kívül 12 perces, 19:00 óra után pedig 20 perces követési idővel közlekednek. Felhívjuk az utasaink figyelmét arra, hogy a belváros és a Nagyállomás közötti közös szakaszon, a reggeli csúcsidőn kívül 6 perces, 19:00 óra után pedig 10 perces követési idővel közlekednek a villamosaink.

Trolibuszok:

3-as és 3A jelzésű trolibuszok: [link]

A csúcsidőszakon kívül a 3-as és 3A jelzésű trolibuszok a közös szakaszon 30 percenként fognak közlekedni. Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy a trolibuszok mellett a Kassai útról a belvárosba való eljutáshoz igénybe vehetik a 22-es – ellenkező irányba 24-es-, a Laktanya utca megállóhelytől a 11-es, a Csapó utcától pedig a 43-as járatokat.

4-es trolibuszok: [link]

A 4-es trolibusz a csúcsidőszakon kívül 30 percenként közlekedik. Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy a Dobozi lakótelepről a belvárosba a 19-es autóbusszal is eljuthatnak.

5-ös és 5A jelzésű trolibuszok: [link]

Az 5-ös és 5A jelzésű trolibuszok csúcsidőn kívül 30 perces követési idővel közlekednek. Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy a Dobozi lakótelepről a Nagyállomás irányába a 43-as járattal is eljuthatnak.

Autóbuszok:

25/125-ös [link], 25Y/125Y-os [link] autóbuszok:

A 25/125-ös és a 25Y/125Y-os járatok, mivel útvonaluk nagyrészt megegyezik csupán ellenkező irányba érik el a Veres Péter utcai végállomást, felváltva 60 percenként fognak közlekedni. Ez azt jelenti, hogy óránként egy 25/125-ös és egy 25Y/125Y-os autóbusz fog indulni. Felhívjuk az utasaink figyelmét arra, hogy a Veres Péter utcáról a belvárosba, illetve Segner térre a 11-es járattal is eljuthatnak.

41-es autóbusz: [link]

A 41-es autóbusz 60 perces követési idővel közlekedik a csúcsidőn kívüli időszakban.

44-es autóbusz: [link]

A 44-es járat csúcsidőn kívül 60 perces követési idővel közlekedik.

45-ös autóbusz: [link]

A 45-ös autóbusz 60 percenként közlekedik a csúcsidőszakon kívül. Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy a 37-es járattal a Vámospércsi útról a Komáromi Csipkés György térig, illetve a Faraktár utcán található bevásárlóközpontig is eljuthatnak. A belváros irányába pedig választhatják a Veres Péter utcától a 25Y-os, a Komáromi Csipkés György tértől pedig a 25-ös és 41-es járatokat.

48-as autóbusz: [link]

A 48-as autóbusz csúcsidőszakon kívül 60 percenként közlekedik. Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy a Nagyállomásra a Monostorpályi útról a 18Y-os, a Konzervgyártól a 18-as járatokkal is eljuthatnak. A belváros eléréséhez pedig választhatják a 15-ös autóbuszt is.

Társaságunk többi autóbuszjárata a 2020. március 19-től bevezetett szabadnapi menetrend szerint közlekedik.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.