110 debreceni gyerek otthoni tanulását segítik a civil szervezetek

Helyi hírek

A Debreceni Karitatív Testület és a Roteka nevű civil szervezet közösen segítenek azoknak a családoknak, amelyek saját erőből nem tudják biztosítani az otthoni digitális oktatás feltételeit.

Március 20-án jött létre a segélyalap Debrecenben, mellyel a koronavírus-járvány miatt debreceni, nehéz helyzetbe került családokon szeretnénk segíteni. A kezdeményezéshez egyre többen és nem csak gazdasági szervezetek, cégek és vállalkozások csatlakoznak, hanem civil szervezetek is. A Roteka egy olyan debreceni civil szervezet, amely hátrányos helyzetű gyermekek felzárkóztatását segíti a városban és most, a koronavírus-járvány ideje alatt is lehet számítani rájuk. Rendkívüli az az összefogás, amit most Debrecenben tapasztalok. A Debreceni Karitatív Testület önkéntesei szinte megállás nélkül dolgoznak és folyamatosan érkeznek hozzánk a megkeresések, felajánlások. Ami nagyon örömteli, hogy egyre több magánszemély is szeretne csatlakozni önkéntesként a Testülethez. – mondta Széles Diána.

Az egyesület 110 használt, de karbantartott, jó állapotban lévő, szoftverekkel ellátott laptopot vásárolt, melyeket a Debreceni Kazinczy Ferenc Általános Iskola és AMI; valamint a Debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és AMI tanárainak ajánlása alapján adtak át ma és a következő napokban a diákoknak.

Aba-Horváth István, a Roteka vezetője kiemelte, hogy ebben az időszakban különösen fontos a gyermekek felzárkóztatása, hiszen sajnos vannak olyan diákok, akiknek komoly nehézséget okoz, hogy nyugodt körülmények között tudjanak felkészülni a tanórákra. Igyekszik a szervezet ennek a felkészülésnek a technikai feltételeit könnyíteni. Amellett, hogy eszközöket biztosítanak a diákoknak, a debreceni Nagysándor-telepen, a közösségi házban önkéntes módon segítik a tanárok a gyerekek eligazodását a tantermen kívüli digitális oktatás világában.

Sajnos vannak gyerekek, akiknek a nyugodt tanuláshoz szükséges munkasarok sem biztosított. A Dorkász Szolgálat nyújt segítséget ahhoz, hogy ezeknek a debreceni gyermekeknek legyen otthon íróasztaluk és székük a tanuláshoz.

A DEBRECENI ÖNORMÁNYZAT TELEFONOS ÜGYFÉLKÖZPONTJA

A lakosság tájékoztatásának és a segítségre szorulók támogatásának érdekében Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala telefonos ügyfélközpontot működtet a koronavírussal kapcsolatos ügyekkel kapcsolatosan.

Telefonszámok: 06-52-517-768; 06-52-517-614; 06-52-517-631

Bővebb információért ide kattintson.

A DEBRECENI KARITATÍV TESTÜLET ELÉRHETŐSÉGEI

Az alábbi telefonszámon lehet jelentkezni a Debreceni Karitatív Testülethez önkéntesként: 06-52-517-853

VÁROSI SEGÉLYALAP A DEBRECENI NEHÉZ HELYZETBE JUTOTTAK TÁMOGATÁSÁRA

Bővebb információért ide kattintson.

Fotó: Erdei Balázs