Szilveszteri mulatságon lopott mobiltelefont a polgári asszony

Helyi hírek

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat az ellen a nő ellen, aki a szórakozóhelyen őrizetlenül hagyott telefont elvette, majd átadta az utcán tartózkodó fiának, aki azt hazavitte.

Polgáron, egy vendéglátóhelyen 2019. december 31-én szilveszteri mulatságot tartottak. A helyszínen szórakozott a sértett és az ügy két vádlottja is.

Január 1-én hajnali 4 óra körül a sértett táncolni ment és a presszó egyik asztalára tette a mobiltelefonját. Ezt észlelte az asszony, leült az asztalhoz és elvette a sértett 250 000 forint értékű készülékét.

A telefont kivitte az épület elé, ahol átadta az ott tartózkodó fiának azzal, ha nem hiányzik senkinek, akkor vigye haza. A férfi vádlott tudott arról, hogy a telefon lopott, de haszonszerzési célból haza vitte, ezáltal közreműködött a bűncselekményből származó vagyoni előny biztosításában.

A sértettnek 250 000 forint kára keletkezett, ami nem térült meg.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a tettüket beismerő vádlottak ellen kisebb értékre elkövetett lopás vétsége és bűnpártolás bűntette miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban a járási ügyészség indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok alapján az asszonnyal szemben pénzbüntetést, a fiával szemben pedig közérdekű munka büntetést szabjon ki.