Debrecenben most különösen megéri ingatlant vásárolni!

Helyi hírek

A lakáspiacon sokáig az árak drasztikus emelkedése volt megfigyelhető. Idén azonban úgy tűnik, lassulni látszik a növekedés mértéke. Ez persze nem azt jelenti, hogy most a legkedvezőbbek a körülmények a vásárláshoz, de az otthonteremtést tervezőknek mégis megéri elgondolkodni azon, hogy jelenleg teremtsék meg lakhatási körülményeiket. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a nagyvárosokban a legdrágábbak az ingatlanok, ám ennek ellenére a vásárlási kedv nem csillapodik. Lássuk, miért van ez így Debrecenben!

A jövedelmek növekedése egyenes arányban van az ingatlanvásárlások számának növekedésével. Vannak, akik saját erőből tudják megoldani a vásárlást, mások az önerőt biztosítva a hitelintézetek ajánlatai mellett döntenek. Sokan beérik a nagyvárosok paneljeivel, de legalább ilyen sokan választják a kertes ingatlanokat, vagy a manapság nagyon népszerű lakóparkokat.

 

Panelek a legolcsóbbak!

A panel szó hallatán korábban gyakran élt az a tévhit, hogy kevésbé igényes ingatlanok érhetőek el kínálatukban. Tény azonban, hogy ma már nívósan felújított, minden szempontból kényelmes, szigetelt, színvonalas belsőépítészeti megoldásokkal rendelkező ingatlanok érhetőek el a panelek és társasházak piacán. Különösen nagy népszerűségnek örvendenek a lakóparkok, melyek esetében az árak mérettől függően 27 és 50 millió forint között alakulnak. 50 millióért azonban már igényes családi házat is vásárolhatunk Debrecen legjobb környékein. Persze azok is megtalálhatják számításukat Debrecen ingatlankínálatában, akik szerényebb pénztárcával rendelkeznek, és nem mondanának le a kertes ház nyújtotta előnyökről. 

S hogy miért éppen Debrecen? Országos viszonylatban elmondható, hogy Kecskemét és Győr mellett ez az ország leginkább rohamosan fejlődő területe. Agglomerációjából sokan járnak be a városba dolgozni, de a kényelmi szempontokat szem előtt tartva a városi letelepedés inkább bizonyul előnyösnek. A CSOK mellett a hitelintézetek egyéb kedvezményes lehetőségekkel is igyekeznek azok rendelkezésére állni, akik nem tudják saját megtakarításból fedezni az ingatlanvásárlást. 

 

Munka és oktatás

Hiába beszélünk Debrecen esetében is nagyvárosról, mégis sokkal élhetőbb városképpel rendelkezik, mint például Budapest. A szakértők szerint ez is az oka annak, hogy a rohamosan fejlődő vidéki nagyvárosok olyan keresettek az ingatlanvásárlók körében. Az oktatási és elhelyezkedési lehetőségek mellett a látnivalók, valamint a természeti értékek is mindenképpen szót érdemelnek. Nem véletlen, hogy befektetési céllal is sokan döntenek Debrecen mellett. Az ott felsőoktatásban részt vevők gyakran választják az albérletet, de a munkavállalók körében is adódnak, akik ilyen módon oldják meg egy ideig a lakhatást. 

A befektetési célú vásárlás mind az ipari ingatlanokra, mind a lakáscélú megoldásokra igaz. A városban 100 ezer forint alatt alig találni igényes albérletet, így ha ingatlanba fektetné pénzét, akkor jó bevételi forrásra tehet szert, persze a vonatkozó jogszabályok figyelembevételével. Debrecen ipari jellegű létesítményekben egyre inkább bővelkedik, de a közeli Tiszaújvárosról is elmondható ez. Az emelkedő árak ellenére is tehát sokan ésszerűnek tartják azt, hogy a nagyvárosokban telepedjenek le, vásároljanak ingatlant, ez ugyanis hosszú távon jótékony hatással lesz az életkörülményekre és a lehetőségekre. Debrecen kulturális sokszínűségével és kikapcsolódási lehetőségeivel élhető városként várja mindazokat, akik otthonteremtés előtt állnak. 

Forrás: Startlak.hu

(x)