Nyilvános vitára hívja a momentumos Szabó Bencét Debrecen alpolgármestere

Helyi hírek

Puskás István akár már holnap is leülne vele beszélgetni.

Egy facebookos bejegyzésben vetette fel Szabó Bence momentumos képviselő, hogy pártja szerint a Fideszes városvezetés érthetetlen döntése alapján “megreformálja” a galériák működését.

A gyakorlatban, ez annyit jelent, hogy a Sesztina megszűnik, a B24 pedig afféle színjátszó teremmé alakul át. Utóbbira talán nem lenne szükség, ha az elmúlt több mint 10 évben, nem csak ígérgették volna a Latinovits színház megépítését

– írja.

Szabó Bence szerint a MODEM működéséhez, a tavalyi 314 millió forint helyett idén már csak 240 millió forinttal járul hozzá az önkormányzat. Mint írja, “teljesen érthetetlen és elfogadhatatlan az az álláspont, hogy egyetlen nagyszabású kiállítás miatt – amely a kulturális alpolgármester számára személyes jelentőségű – nem marad keret a dolgozók több mint 20%-ának további foglalkoztatására.”

Majd megszólítja a kulturális ügyekben illetékes alpolgármestert:

Puskás István egy szó nélkül nézi végig az intézmények leépítését, pedig azt vártuk volna, hogy egy új kulturális alpolgármester éppen hogy felpezsdíti Debrecen életét. Sajnálatos, hogy kulturális alpolgármesterre igen, modern és szabad kultúrára nem szán pénzt a Fidesz Debrecenben.

A MODEM, mint a neve is hirdeti, a debreceni modern és kortárs művészet központja, a hozzá tartozó Sesztina és B24…

Közzétette: Szabó Bence – Momentum – 2020. február 20., csütörtök

Puskás István szintén a Facebookon reagált, azt javasolja, üljenek le vitázni a város nyilvánossága előtt, akár már holnap is.

Mivel az Ön által felvetett kritikai észrevételek megválaszolása (nem lájkvadász, provokatív odamondogatás formátumban, hanem érdemi érveket felvonultatva) bőven meghaladja egy itteni posztváltás kereteit, azt indítványozom, üljünk le vitázni a város nyilvánossága előtt, akár már holnap is

– olvasható az alpolgármester bejegyzésében.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.