Még pár napig marad ez a szép zúzmarás táj Debrecen környékén

Helyi hírek

Péntekre is az egész országra figyelmeztetést adott ki a tartós, sűrű köd veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez csütörtök este eljuttatott veszélyjelzésében azt írták: folytatódik a borult, párás idő az ország döntő részén, többfelé sűrű (zúzmarás) köddel. A borult területeken kialakulhat ónos szitálás, hószállingózás, szemcsés hó.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Az előrejelzés szerint pénteken a leghidegebb órákban mínusz 6 és 0, napközben mínusz 2 és plusz 3 fok között alakul a hőmérséklet, de ahol kisüt a nap, ennél pár fokkal több is lehet.

Az Időkép szerint szombaton még sokfelé borongós marad az idő, de az északi és déli tájakon helyenként kisüthet a nap. Egy közeledő hidegfront késő délutántól több helyen okozhat havazást a Nyugat-Dunántúlon. Gyenge lesz a légmozgás. Hajnalban -6, 0, délután -2, +4 fokot mérhetünk.

Vasárnap kezdetben még többfelé havazhat a Dunántúlon, majd feltámad az északnyugati szél és a havazást, havas eső, eső válthatja fel egyre több helyen. Keleten eközben marad a szürke, többfelé nyirkos idő. A csúcshőmérséklet 0, +5 fok között alakulhat.

Hétfőn csapadék már nem valószínű. A Dunántúlon és keleten is élénk, helyenként erős lökések kísérhetik az északi szelet. Emiatt többfelé felszakadozhat a felhőzet. Napközben 2-7 fokra van kilátás. Keddre is hasonló időjárás ígérkezik