Gyerekek molesztálásával vádolnak egy debreceni tanárt

Helyi hírek

Nyomozás indult egy kollégiumi ellátást is biztosító debreceni általános iskola nevelőtanára ellen – tudta meg az RTL Klub.

A 63 éves tanárt azzal vádolják, hogy többször molesztálhatott fiú diákokat. A vád szerint 2015 és 2017 között az éjszakai ügyeletek alatt zaklatta a gyerekeket.

A debreceni férfi a zuhanyzóban és a hálókörletekben férkőzhetett a diákok közelébe, bámulta, simogatta őket. Az érintett gyerekek közül többen még tízévesek sem voltak ekkor.

A vád szerint a férfinak a kollégiumi diákokkal nem volt szexuális aktusa, egy tizenéves kamaszfiúval, akit az interneten ismert meg, viszont igen.

A tankerületi központ arról tájékoztatta a Híradót, hogy

az iskola akkori igazgatója amint tudomást szerzett a történtekről, feljelentést tett, és a nevelőtanárt azonnal eltávolították az intézményből. 2017 őszén le is tartóztatták, jelenleg bűnügyi felügyelet alatt van.

A Debreceni Törvényszék tájékoztatása szerint hétfőn előkészítő ülést tart az ügyben a bíróság. A 63 éves férfit tizenkettedik életévét be nem töltött személy elleni szexuális erőszakkal és más bűncselekményekkel vádolják. Ha valóban bűnös, hosszú évekre lecsukhatják.