Ételes doboz kihelyezésével segítenének a debreceni rászorulókon, várják az önkénteseket

Helyi hírek

A Szent Anna templom melletti kerítésre helyezne ki ételes dobozt egy debreceni önkéntes csoport. A cél az, hogy a nemes ötlet még karácsony előtt megvalósuljon, ehhez keresnek segítőket. Az egyik szervező azt írja, 12 önkéntesre lenne szükség, akik bizonyos időközönként ellenőriznék és gondoznák a dobozokat.

Már gondoltak az esetleges visszaélésekre is, ezért azt a szabályt találták ki, hogy aki az engedélyezett 3 adagnál több ételt vesz ki a dobozból, annak fotóját, vagy a róla készült videót megosztják a Facebookon.

Íme a felhívás, és a link a csoporthoz:

Kedves Debreceniek!
Itt a hideg, nagyon sok nélkülözőnek jól esne egy forró tea, egy harapás étel. Sok jószándékú ember él szerencsére a városunkban, akik szívesen segítenének a rászorulókon. Ennek egyfajta lehetőségét szeretné megteremteni a Re-formáló önkéntes Debrecen csoport “Enni adok” ételes doboz kihelyezesével, ahová bárki tehetne ki ételt, italt.
A hely már meg is lenne, de! további Önkénteseket keresünk, akik szívesen gondoznák a dobozkát kB. Kéthetente egy alkalommal, ez feltétele az indulásnak.
Ahhoz, hogy a lehetőség meg is valósuljon, szükség van Rátok! Nagyon szép lenne, ha ünnepek előtt ki tudnánk helyezni a dobozkát. Nagyon szívesen válaszolunk kérdéseitekre, keressetek minket bizalommal, ha szívesen segítenének Ti is!

Re-formáló Önkéntes Debrecen Facebook csoport