Meggyújtották a második adventi gyertyát is Debrecenben – programajánló a következő hetekre

Helyi hírek

Már két gyertya ég Debrecen adventi koszorúján. Vasárnap hortobágyi pásztorokkal, a Pendely Énekegyüttessel és a Szent Háromság Magyar Ortodox Templom Kórusával hangolt a város az ünnepélyes pillanatra.

A gyertyát Barcsa Lajos alpolgármester gyújtotta meg a történelmi egyházak képviselői és a legfiatalabb hortobágyi pásztor társaságában.

Az ünnepségen beszédet mondott Asztalos Richárd evangélikus lelkész és Sipos Barnabás ortodox pap.

Az év legszebb ünnepe közeleg. Áldott adventi készülődést kívánok mindenkinek!

Közzétette: Barcsa Lajos – 2019. december 8., vasárnap

Fotók: Facebook/Barcsa Lajos

Megnyílt a debreceni adventi vásár, ennyibe kerül az óriáskerekezés

Adventi programok Debrecenben december 9-től:

Családoktól családoknak! Ez az „add tovább!”-házikó küldetése!

A Mikulás napját követően a Mikulás háza december 9-én Add tovább!-házikóvá alakul. A Debreceni Karitatív Testület megalakulása óta vállal részt a városi adventi programokban. A tagszervezetek együtt munkálkodása, összehangolt tevékenysége országosan is példaértékű. A Testület idén is összehangolt gyűjtést indít a Kossuth téren felállított Adventi Kuckóban.

Az „Add tovább!”-adománygyűjtés házigazdái:

december 9., hétfő: Refomix Nonprofit Közhasznú Kft. (15.00-17.00), Hajdúdorogi Főegyházmegye (17.00-19.00)

december 10., kedd: Hajdúdorogi Főegyházmegye (15.00-17.00), Debrecenimami (17.00-19.00)

december 11., szerda: Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület (Debreceni Csoport) (15.00-17.00),Héra Egyesület (17.00-19.00)

december 12., csütörtök: Szent Anna Főplébánia Caritas Szervezet Nappali Intézménye

december 13., péntek: Hajdúdorogi Főegyházmegye (15.00-17.00), Forrás Lelki Segítők Egyesülete (17.00-19.00)

december 14., szombat: Hajdúdorogi Főegyházmegye

december 15., vasárnap: Mosolyvirág Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete (15.00-17.00), Hajdú Rendészeti Sportegyesület (17.00-19.00)

december 16., hétfő: Magyar Rákellenes Liga Debreceni Alapszervezet és Segítő Szolgálat (15.00-17.00),Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezete (17.00-19.00)

december 17., kedd: Hajdúdorogi Főegyházmegye (15:00-17:00), Lépéselőny Közhasznú Egyesület (17:00-19:00)

december 18., szerda: Lelkierő Fiatalon a Fiatalokért Egyesület (15.00-17.00),Mosolyvirág Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete (17.00-18.00), Hajdú Rendészeti Sportegyesület (18.00-19.00)

december 19., csütörtök: Új Remény Baptista Gyülekezet, Zenés műsor

december 20., péntek: Magyar Református Szeretetszolgálat Közhasznú Alapítvány

december 21., szombat: Magyar Református Szeretetszolgálat Közhasznú Alapítvány

december 22., vasárnap: Bihari Állami Gondozottak Egyesülete (15.00-16.00), Mosolyvirág Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete (16.00-17.00), Hajdú Rendészeti Sportegyesület (17.00-19.00)

 

Kreatív, kézműves foglalkozások december 14,15,21,22-én az Adventi Kuckóban!

Ajtódísz, adventi koszorú, vagy csokigyűjtő doboz? Te döntöd el, hogy milyen ajándék kerüljön a karácsonyfa alá! A debreceni családok örömére a legkisebbektől egészen a nagyobb gyermekig bezárólag kézműves foglalkozásokon vehetnek részt a gyerekek. Az egyórás foglalkozásokon 10 gyermek készítheti el ajándékát.

Az eseményre előzetesen regisztrálni kell. Jegyár: 1200 Ft / fő

Jegyek hamarosan kaphatók a Kölcsey Központban, valamint online a fonixinfo.jegy.hu-n.

 

Adventi filmes délutánok – Apolló mozi (ingyenes filmvetítések beszélgetéssel)

december 7. 16.00

Interjú Istennel (12)
amerikai dráma, misztikus film, 97 perc, 2018
Házigazda: Evangélikus Gyülekezet

Paul Asher afganisztáni tudósításai karrierjének legkellendőbb munkái. Miután hazatér a Közel-Keletről, a fiatal újságíró nehezen dolgozza fel a háborúban látott borzalmakat és mikor házassága is válságba kerül, teljesen elveszettnek érzi magát. Egy napon aztán különös interjúalannyal hozza össze az élet, egy férfival, aki azt állítja magáról, hogy Ő Isten. Paul kezdetben szkeptikusan fogadja a titokzatos idegen szavait, ám minél többet beszélgetnek, annál inkább az az érzése, hogy talán a férfi tényleg igazat mond.

Vajon mit kérdezhet egy kíváncsi újságíró a teremtőtől? És te mit kérdeznél tőle?

 

december 14. 16.00

Ferenc pápa – Egy hiteles ember (12)
svájci–amerikai dokumentumfilm, 96 perc, 2018
Házigazda: Római Katolikus Egyházközösség

A három Oscar-díjra jelölt Wim Wenders (Párizs, Texas, Berlin felett az ég, Buena Vista Social Club, Az élet sója) filmjében Ferenc pápa utazásaiba és vallással kapcsolatos nézeteibe nyerhetünk betekintést, miközben az egyházfő olyan általános témákkal kapcsolatban felmerülő kérdésekre ad őszinte, komoly, olykor humorral fűszerezett válaszokat, mint a halál, a társadalmi és gazdasági egyenlőtlenségek, a bevándorlás, az ökológia, valamint a család szerepe. A Ferenc pápa – Egy hiteles ember azon ritka alkotások egyike, amelyek a Vatikánnal szoros együttműködésben készültek. A rendező példátlan betekintést nyert a pápa életébe: több mint két éven keresztül kísérte, emellett a vatikáni tévéarchívum olyan exkluzív felvételeket is a rendelkezésére bocsátott, amelyek Ferenc pápa világ körüli utazásai során készültek. A filmben használt vizuális stílusnak köszönhetően a nézők egészen közel kerülhetnek a pápához, aki személyesen is megszólítja a közönséget.

Helyfoglalásra az Apolló mozi honlapján, vagy személyesen az Apolló mozi jegypénztárában van lehetőség november 20-tól.

Az Adventi vásár varázslatos hangulatát tovább emeli M. Tóth Zsolt jégszobrász. 

A művész december 15-én és 21-én hatalmas jégtömbökből különleges figurákat farag ki majd sokunk örömére a Kossuth téren. A programsorozat különlegessége, hogy december 15-én vasárnap 10 órától városunk diákjai jégszobrászversenyen próbálhatják ki ügyességüket M. Tóth Zsolt irányításával. A szakmai bemutatót követően a két-két fős csapatok kéziszerszámokkal alakítják a jeget, majd a programot a mester ámulatba ejtő látvány-jégszobrász műsora zárja, mely 13 óráig tart. December 21-én pedig egy hatalmas jégtömbből a Szent Családot faragja ki a művész.

Tóth Zsolt több mint húsz éve készít jégszobrokat, de nagyközönség előtt csak 2002-ben a grazi jégszobrász-világbajnokságon mutatkozott be. Ezt azóta is számos verseny és bemutató követte, így nagy gyakorlattal és széles nemzetközi tapasztalattal rendelkezve gondoskodik a minőségről.

Karácsonyi Valceremónia – Christmas around the world – Karácsony a világ körül

december 21. 16.00 – 19.00 Kölcsey Központ

A Valcer Táncstúdió karácsonyi gálaműsora az idén is – immár 29 éve – hagyományosan az ünnepvárás jegyében zajlik. Világot járt táncosaink a magyar hagyományokat megtartva idei műsorukban táncos utazást tesznek a világ körül. Az öt földrész legismertebb táncait tekintheti meg az ide látogató közönség, a versenytáncosok káprázatos standard, latin és show-táncai, a formációs táncosok és a mazsorettek látványos koreográfiáin keresztül. A kétórás program igazi táncos utazás lesz a világ körül. 

16.00 Utánpótláscsoportok gálaműsora, Jegyek: 1500 Ft

19:00 Karácsony a világ körül, Jegyek: 3000 Ft

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük