“Apa és fia egyszerre távozik két debreceni önkormányzati cég éléről” – a debreceni önkormányzat cáfol

Helyi hírek

Azt írják, valótlanságot terjesztett a lap, és azonnali helyreigazítást követelnek.

A  Magyar Hang hétfői cikkében – saját értesülésre hivatkozva – azt olvasható, hogy

felmondtak a Debreceni Vagyonkezelőnél Ányos Péter műszaki igazgatónak. Majd ezt követően az édesapja, a holdinghoz tartozó Debreceni Vízművet hosszú évek óta irányító Ányos József is bejelentette távozási szándékát.

A szerző azt állítja, Ányos – bár 2020. május végéig szól a megbízatása – a hírt megerősítette.

A lap azon felvetésére, hogy az ő döntése összefüggésben van-e a fia munkaviszonyának megszüntetésével, úgy fogalmazott, hogy „nem, ez a véletlenek egybeesése”.

Ányos József a döntését azzal magyarázta, hogy mivel a 2019-es üzleti évet lassan befejezettnek lehet tekinteni, azt a jelzést adta a tulajdonos felé, hogy ha az utódját megtalálják, hajlandó akár hamarabb is befejezni az aktív pályafutását.

A Vagyonkezelő cáfol

A Debreceni Vagyonkezelő portálunkhoz is eljuttatott közleményében azt írja, valótlanságokat állít a Magyar Hang, először is Ányos Péter, a Vagyonkezelő műszaki igazgatója közös megegyezéssel távozik a posztjáról 2019. december 31-el.

A Magyar Hang ugyancsak valótlan állítást közöl, amikor azt írja, hogy a Vagyonkezelő egyik tagvállalatának, a Debreceni Vízmű Zrt.-nek a vezérigazgatója, Ányos József bejelentette távozását a cégtől. Ezzel szemben a valóság az, hogy Ányos József jelenleg is a Debreceni Vízmű vezérigazgatója, határozott idejű munkaszerződése 2020. május 31-ig szól.

– szögezi le a közlemény.

A Vagyonkezelő még hozzáteszi, ezek az álhírek zavart okozhatnak a cég egyébként kiegyensúlyozott működésében, és rontják a cég és tagvállalatainak jó hírnevét. Ányos József elismert szakember és a szerződésének megfelelően végzi színvonalas szakmai munkáját.

Azonnali helyreigazítást kérnek a laptól.