Debreceni adventi programok

Újdonságok, 45 méter magas óriáskerék, 100 pavilon – ezt kínálja a debreceni adventi vásár

Helyi hírek

Óriáskerékkel, színes programokkal, változatos gasztronómiai kínálattal várják a debreceni adventi vásár látogatóit – írja közleményében a vásárt szervező Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft.  A közlemény szerint az adventi vásárban november 23-tól december 23-ig mintegy 100 pavilonban környékbeli termelők, népművészeti mesterek kínálják majd portékáikat.

A szombaton 16 órakor kezdődő megnyitó részeként a régmúltat idézi meg a hortobágyi pásztorok, juhászok, gulyások és csikósok felvonulása, a kisbírók és a vásári kikiáltók hívogatása. Koncertet ad a Kelet Brass Band együttes. Az adventi időszakban a vásár területén minden nap kulturális programok, koncertek, kézműves foglalkozások várják az érdeklődőket.

A Kossuth téren idén először állítják fel azt az óriáskalendáriumot, amelynek december elsejétől naponta kinyíló ablaka az ünnep üzenetével “ajándékozza meg” az arra járókat.

A családok kedvenc találkozási pontjának szánják a szervezők az adventi kuckót, ahol a különböző foglalkozásokon a karácsonyfa alá kerülő ajándékokat is elkészíthetik a gyermekek.

Idén is megnyitja kapuit a nagyközönség előtt a Régi Városháza, amelynek belső udvara a Debreceni Állat- és Növénykert közreműködésével betlehemi élőképpé “alakul át”.

A város főterén, a Nagytemplom előtt idén is felállították az óriáskereket. A Debrecen Eye névre keresztelt 45 méter magas, zárt gondolás óriáskerék 360 fokos körpanorámát biztosít majd a látogatóknak

. A vásár egyik különlegessége lesz az a melegedő, amelyet Németországból, a Fekete-erdőből hoztak a Kossuth térre.

A hüttében a forralt bor mellett a vendégek megkóstolhatják

a finn mintára szabadtűzön sütött lazacot, a brüsszeli gofrit, a holland minifánkot és az óriáspalacsintát is.

A közleményben hangsúlyozzák: a belváros és az egyes városrészek ünnepi díszkivilágításához mintegy 200 ezer égőt használtak fel.

Idén külön díszkivilágítást kap a Rózsa utca,

a Simonffy utcában pedig 17 elemből álló fényfüggönyt építenek a hangulatos teraszok fölé.

Az első adventi gyertyagyújtást, közös éneklést december elsején tartják a Kossuth téren.