Helyére került Hajdúnánás karácsonyfája

Helyi hírek

A város karácsonyfáját – amely közel tíz méter magas – november 22-én, pénteken, délelőtt tíz órakor kezdték a helyére emelni.

A fenyő Molnár András hajdúnánási lakos felajánlása nyomán került a főtérre. A fenyő kiemelésében és felállításában a Hajdúnánási Hivatásos Tűzoltóparancsnokság, a Bata-Tüzép, az önkormányzat gondnoksági csoportja, a közterület-felügyelet, és a közfoglalkoztatási csoport munkatársai is részt vettek. A munkálatokhoz a darut Prónay Péter biztosította.

Felállították a Kossuth téren Debrecen karácsonyfáját

Idén különlegesség, hogy Hajdúnánás testvérvárosa Ustron közössége ajándékként küldött egy közel két méter magas fenyőt, melyet a városháza épületében helyeznek el. Emellett fenyőágakkal is megajándékozták a várost, melyekkel az adventi koszorút készítik majd el a Helyi Sajátosságok munkatársai. Varga Antal hajdúnánási lakos is felajánlotta fenyőfáját, melyet az adventi koszorú elkészítéséhez fognak felhasználni. Tedej fenyőfáját Darócziné Pintér Éva tedeji lakos ajánlotta fel, amit szintén november 22-én állítanak fel.

Az első ünnepélyes adventi gyertyagyújtásra és a fenyőfadíszítésre december 1-jén, vasárnap 15 órakor, míg Tedejen november 30-án délelőtt 9 órától kerül sor.