Egy debreceni zsákutca is megkapta, ami már régóta járt neki

Helyi hírek

Befejeződött az útépítés a júliatelepi Gyűrű utcában, így a környéken élők sokkal biztonságosabban és „tisztábban” közlekedhetnek – mondta Becsky István, a városrész önkormányzati képviselője.A Gyűrű utca a júliatelepi Kard utcából nyíló zsákutca. Az utca mintegy 337 méter hosszon 4,5 méter szélességben kapott aszfalt burkolatot, további 60 méter hosszon 3 méter szélességben úgynevezett öko térkő burkolat épült. Az utca lakó-pihenő övezetként került kijelölésre. Megépült a zárt rendszerű csapadékvíz-elvezető rendszer és elvégezték a szükséges közműkiváltásokat is.

A Gyűrű utcán épült szilárd burkolat az itt élő családok közlekedését segíti, a jövőben a csapadékos időjárásban nem kell sárban és latyakban járniuk. A fejlesztés egy komplex útépítési program első eleme, amely jövő tavasszal folytatódik a Futó utcán

– mondta Becsky István, a városrész önkormányzati képviselője.

A Gyűrű utcában az útépítés júliusban kezdődött el, a beruházás költsége: bruttó 87.555.000,-Ft volt, melyet a debreceni önkormányzat saját forrásból finanszírozott.

A Gyűrű utca mellett 7 júliatelepi utca újulhat meg uniós és önkormányzati forrásból. Ebben az évben minden szükséges terület önkormányzati tulajdonba került, így nem volt akadálya a kivitelezői közbeszerzési eljárás elindításának. 

Az érintett 7 utca kivitelezői szerződésének aláírása előkészítés alatt áll, az időjárás függvényében tavasszal kezdődhet el a munka.

A jövő évben a Futó utca mellett a Kard, a Kőrösi, a Vályi Nagy, a Hetényi, a Zólyom és az Apafájaerdő utcákban is szilárd burkolatú út épül.