Összevertek társai egy nádudvari lányt

Vádat emeltek a nádudvari tinit megalázó, majd idős férfit verő lányok ellen

Helyi hírek Ország

A Debreceni Járási Ügyészség személyi szabadság megsértésének bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azokkal a fiatalkorúakkal szemben, akik bántalmaztak és megaláztak egy fiatal lányt, majd később pedig megvertek egy idős férfit .

A bűncselekmény elkövetésekor 15 és 17 éves vádlottak 2019. február 25-én 19:00 óra körül ittas állapotban Nádudvaron a buszvégállomáson tartózkodtak és észrevették, hogy ismerősük, a sértett barátnőjével a közeli játszótéren egy hintában ül. A vádlottak egy korábbi nézeteltérés miatt rátámadtak a sértettre, többször megütötték a fején és megrúgták a lábát. A megrémült sértettet trágár szavakkal illették, majd felszólították arra, hogy mindkettőjük cipőjét puszilja meg. A vérző orrú lányt kutyának nevezték és önmagát megalázó kijelentések megtételére kényszerítették. 

Brutálisan megaláztak és összevertek társai egy nádudvari lányt – videóra vették (18+)

A sértett a bántalmazás során el akart menni a helyszínről, azonban a vádlottak ezt nem hagyták, megfenyegették, hogy ha el mer menni, még jobban megverik. 

A tinédzserek tettüket mindvégig mobiltelefonnal rögzítették, majd később azt az internetre is feltöltötték. 

A sértett segélykérését egy járókelő észlelte, aki telefonon értesítette a rendőrséget, közben a két vádlott távozott a helyszínről. 

A fiatalabb vádlott 2019. augusztus végén ismerőseivel Nádudvaron az egyik általános iskola udvarán tartózkodott. Az udvar mellett az utcán elhaladt mellettük egy erősen ittas állapotban lévő 65 éves férfi, aki kerékpárját tolta. A fiatalabb vádlott belekötött a sértettbe, odament hozzá, kiabált és szitkozódott, majd az arcán megütötte, közben a társaságában lévő fiatalkorú fiú mindvégig biztatta. Ennek hatására a lány az ütéstől földre esett férfit két alkalommal megrúgta, a fejre mért rúgás miatt a sértett elveszítette az eszméletét. A lány olyan erővel rúgta meg a sértettet, hogy a cipője elszakadt. A helyszínen tartózkodó ismerősük mobiltelefonjával rögzítette a bántalmazást, majd ismeretlen személy feltöltötte azt az internetre. 

A bántalmazott lánynak nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérülései keletkeztek, az idős férfi látható sérülést nem szenvedett. A sértetteket ért erőbehatás nagyságára és a sérült testtájékra figyelemmel a vádlottak szándéka súlyosabb, nyolc napon túl gyógyuló sérülés okozására irányult. 

A Debreceni Járási Ügyészség a tettüket beismerő fiatalkorú lányokkal szemben tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére, a sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette, kényszerítés bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt, a fiatalabb lányt bíztató fiatalkorú fiúval szemben bűnsegédként elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon. Vádiratában a fiatalkorú lányokkal szemben javítóintézeti nevelés elrendelésére, a fiatalkorú fiúval szemben közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt. Az ügyészség a vádiratban a büntetés konkrét mértékére is indítványt tett arra az esetre, ha a bíróság előkészítő ülésén a vádlottak a bűncselekmény elkövetését beismerik és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról. 

Írisz Ingatlanok

Debrecen, Rákóczi utca

63 m2-es lakás kiadó
300 000 Ft

Debrecen, Diószegi útca

8 546 m2-es ipari ingatlan eladó
128 190 000 Ft

Debrecen, Diószegi útca - Ipari terület eladó a József Attila telepen

6 799 m2-es ipari ingatlan eladó
101 985 000 Ft

Debrecen, Diószegi út - Ipari telephely telek eladó

18 072 m2-es ipari ingatlan eladó
271 000 000 Ft