Sok fa kidőlt hétfőn Hajdú-Biharban

Helyi hírek

Délután a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit nagyrészt lehasadt faágak miatt riasztották. Elsőként a debreceni István útra vonultak, ahol egy fűzfa törzse hasadt meg és a gyalogos forgalmat veszélyeztette. Dugólétrán át láncfűrésszel vágták ki a fát. A Szeged utcában egy szilvafa dőlt egy kerítésre. Azt is ki kellett vágniuk.

Ezután egy fűzfa egyik ága hasadt le kerítésre és villanyvezetékre esett a debreceni Monostorpályi úton. A debreceni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel vágták le az ágat gépezetes tolólétrán át.

A debreceni Gyömbér utcában egy tizenkét méter magas fenyőfa egy lakóház tetejére borult. Szintén a debreceni hivatásos tűzoltók vonultak, akik láncfűrésszel avatkoztak be. Szintén egy fűzfa egyik ága az útra és egy kerítésre dőlt Debrecenben, a Mórabóra és a Josta utca kereszteződésben.

A megyeszékhely hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel vágták le az ágat. Késő délután a Mikepércsi úton egy fa veszélyesen megdőlt, a parkoló autókat és a gyalogos forgalmat veszélyeztette. A debreceni hivatásos egység emelőn keresztül láncfűrésszel avatkoztak be.