Zivatar és felhőszakadás is lecsaphat, kiadták a veszélyjelzést Hajdú-Biharra

Helyi hírek

A déli óráktól általában az ország északi részén (Északi-középhegység, Alföld északi része, Dunántúl északi határvidéke) elégségesek a feltételek zivatarok kialakulásához, de legjobb eséllyel északkeleten várható elszórtan zivatar.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a zivatarokhoz 20-30 mm feletti csapadék, jégeső, viharos szél (60-90 km/h) társulhat. Késő délutántól ugyanakkor az északi határvidéken (Dunántúl északi pereme, Pest megye északi része, Északi-khg.) heves zivatar is előfordulhat 90 km/h feletti szélrohammal, nagy méretű jéggel. Késő este a Kisalföldön zivataroktól függetlenül is viharos közelivé, illetve viharossá (55-65 km/h) fokozódhat az északnyugatira forduló szél.

Szerdára a zivatar és felhőszakadás veszélye miatt elsőfokú veszélyjelzést adtak ki több megyére:

Csütörtökön leginkább északkeleten és a Nyírség területén lesznek kedvező feltételek zivatarok kialakulásához. A zivatarokhoz viharos szél (60-90 km/h), jégeső és lokálisan nagyobb mennyiségű csapadék társulhat (10-20 mm).

Tovább erősödik a nappali felmelegedés, szerdán a napi középhőmérséklet az északkeleti megyék kivételével 25-27 fok között alakul.