Sokan felkeresték a debreceni utcajogászt, lesz még ilyen alkalom!

Helyi hírek

A Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Közéleti Egyesülete és a Segíts a rászorulókon Facebook-csoport korábbi ígéretének megfelelően elindította az Utca jogásza – Debrecenben szolgáltatását. Minden héten, csütörtökön délután várják az utcán élőket, a szegényeket, akik nem tudják, hova forduljanak ügyes-bajos dolgaikkal segítségért.

A kezdetekor – az aktualitásra tekintettel – a 2019. július 1- jétől induló falusi csok igénylési feltételeiről, illetve a babaváró hitelről is szakszerű tájékoztatást kaphattak az érdeklődők.

Az induláskor hozzánk fordulók közüzemi tartozásokkal kapcsolatos kérdésekkel, a közgyógyellátással összefüggő problémákkal kerestek meg elsősorban bennünket. Voltak, akik a szociális segélyezés lehetőségéről érdeklődtek, mert elmondásuk szerint a városi önkormányzat nagyon szűkmarkúan ad segélyt, az összeg több esetben olyan alacsony, hogy csak jelképesnek tekinthető, valódi segítséget a családnak nem jelent. De érdeklődtek a lakásbérlettel összefüggő szabályozásról is.

Örömünkre megkeresett bennünket egy debreceni fiatal hölgy, aki most fejezte be jogi tanulmányait. Jelezte, hogy szeretne az Utca-jogásza Debrecenben csoporthoz csatlakozni. Természetesen számítunk a segítségére a következő alkalmakkor. Szeretnénk, ha mint több jogász, szociális területtel foglalkozó szakember csatlakozna önkéntesként hozzánk.

A későbbiek során azt tervezzük, hogy időnként, a megye több vidéki településén is lehetőségük hátrányos helyzetű embereknek, hogy panaszaikkal megkereshetnek bennünket.

Mi jogi képviselet nem tudunk vállalni, abban segíthetünk, hogy tájékoztatást adunk arról hova lehet fordulni, illetve közreműködünk kérelmek, beadványok, hivatalos papírok kitöltésében, elkészítésében

A szolgáltatás természetesen ingyenes.

Debrecenben legközelebb 2019. július 11.-én, csütörtökön 17.00-18.00 -óra között várjuk azokat, akinek segítségre van szüksége. A csok-kal kapcsolatos kérdésekkel kapcsolatban is igyekszünk a következő alkalommal is tanácsot adni

– olvasható az egyesület közleményében.