A zebrán ütötte el a gyalogost a figyelmetlen sofőr Debrecenben – ez lett a büntetése

Helyi hírek

A Debreceni Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki az esti órákban, esős időben közlekedve nem vette észre a gyalogost, ezért őt elütötte.

A vádlott 2018. november 26-án 20.30 perc körüli időben kistehergépkocsival közlekedett Debrecen belvárosában. A jármű jobb oldali első ülésén utasként tartózkodott a felesége.

A fenti helyen és időpontban esett az eső, éjszakai látási viszonyok voltak, azonban a közvilágítás működött, az aszfalt vizes, tükröződő és töredezett volt.

A vádlott az úton a menetiránya szerinti külső forgalmi sávban haladt és egy útkereszteződéshez érkezve nagyfokú figyelmetlensége folytán nem vette észre a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen haladó sértettet, akit így a járműve jobb első részével elütött. A sértett az elütést megelőzően már közel 15 métert haladt a gyalogos-átkelőhelyen az úttest túloldala irányába.

A baleset következtében a sértett az úttestre esett és 8 napon túl gyógyuló felkarcsonttörést, továbbá testszerte 8 napon belül gyógyuló zúzódásos és hámhorzsolásos sérüléseket szenvedett.

A sértett sérülései a vádlott alapvető KRESZ szabályszegésének következtében keletkeztek.

A bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen a Debreceni Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki, továbbá meghatározott időre tiltsa el őt a közúti járművek vezetésétől.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.