A sofőr figyelmetlensége miatt tört le egy vasúti átjáró csapórúdja Nyíradonyban

Helyi hírek

A Debreceni Járási Ügyészség közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki a tilos jelzés ellenére behajtott a vasúti átjáróba és az egyik csapórúd a pótkocsinak ütközve letört.

2018. július 6-án 18 óra 20 perc körüli időben a vádlott Nyíradony belterületén haladt egy nyerges vontatóból és a hozzá kapcsolt pótkocsiból álló járműszerelvénnyel. A fenti helyen és időpontban ideális időjárási és látási körülmények voltak, sütött a nap, a levegő hőmérséklete magas volt, és gyér volt a forgalom.

A vádlott a jobbra tartási kötelezettségét megszegve – részben az útburkolat minősége miatt is – részben áttért az út bal oldali forgalmi sávjába és folyamatosan így haladt. A fény- és félsorompóval biztosított vasúti átkelőhelyhez érkezve nem vette észre azt, hogy a fényjelző készülék már legalább másfél perce villogó piros jelzést adott, ezért kis sebességgel behajtott a vasúti átjáróba. Az áthaladás során a biztosító berendezés csapórúdja mozgásba lendült, majd annak egyike a járműszerelvény pótkocsijának bal hátsó részére záródott és letört.

A cselekmény során személyi sérülés nem történt, azonban a vádlott magatartásával veszélyeztette a vasúti közlekedés biztonságát.

A vasúti átjáró biztosító berendezésének rongálódása a vádlott KRESZ szabályszegő magatartásának következtében jött létre.

A Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen a közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki, továbbá a sértett képviselője által a nyomozás során előterjesztett polgári jogi igény érvényesítését utasítsa egyéb törvényes útra.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.