Meleg ebéddel várták a rászorulókat a Petőfi téren

Helyi hírek

A Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Közéleti Egyesülete és a Segíts a rászorulókon Facebook-csoport, az EP-választások miatt májusban nem a hónap utolsó vasárnapján, hanem egy héttel korábban, május 19-én, Debrecenben, a Petőfi térre hívta vendégségbe a városban élő szegényeket, a közmunkából tengődő családokat, a magukra maradt kisnyugdíjasokat, a fedél nélkül élőket. Az ingyenes ételosztáson egy tál meleg ebéddel, friss kenyérrel vártak minden rászorulót

A téren – mint eddig mindig – most is sokan várták, hogy ételhez jussanak. Annak ellenére közel százötvenen voltak, hogy a városban az egyik egyház éppen ma osztott ennivalót a rászorulóknak.

Az ételosztáson megjelentek zömét már arcról jól ismerjük, többük élete is “nyitott könyv” a számunkra, tudjuk hogyan kerültek ebbe a helyzetbe, miért kényszerülnek arra, hogy ételért kell sorban állniuk. Ma is sok kisnyugdíjas, utcán élő honfitársunk, és egzisztenciáját elvesztő, egykor szebb napokat látott közmunkás várta, hogy sorra kerüljön. Sajnos most is többen jöttek kisgyerekekkel. Ehhez nehéz hozzászokni, végtelenül szomorú látvány, amikor szüleikkel gyerekek érkeznek ebédért – olvasható az egyesület közleményében.

Legközelebb június 30-án, a hónap utolsó vasárnapján várják ebéddel a nehéz sorsú debrecenieket.

Kérünk minden jóérzésű honfitársunkat, ha erre lehetősége van, akár anyagi támogatással, gyermekjátékokkal, tavaszi, nyári ruhákkal segítse a nélkülöző felnőttek és gyermekeik megvendégelését. Higgyék el, adományuk jó helyre kerül, nagyon sok rászoruló embertársunk számára szerezhetünk közösen örömet.

Minden segítséget, támogatást, felajánlást hálásan fogadunk.
Aki szeretne bármilyen módon hozzájárulni a rászorultak megvendégeléséhez, hétfőtől-péntekig, 09.00-16.00 óra között az alábbi telefonszámokon jelezheti: 52/ 476 405, vagy 20/ 460 32 53.

Átutalással: Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Közéleti Egyesülete számlaszáma : Polgári Bank ZRT 612 00261-11059802.
Kísérőszöveg: Ételosztás-2019.

Az adományokat az ételosztás napján is jó szívvel várunk. Aki segíteni szeretne, június 30-án, 10.30-tól megtalál bennünket Debrecenben, a Petőfi téren, az aluljáró előtti területen.

Tukoráné Kádár Ibolya, az egyesület elnöke