Továbbra is siralmas a Nagyerdei Stadion kihasználtsága

Helyi hírek

A Nagyerdő ékköveként emlegetett stadion 2014-es átadásakor még abban reménykedtünk, hogy rendszeresen telt ház előtt játszik majd a csapat – legalább a rangadókon.

Nem így történt, a Nagyerdei Stadion jelenleg kapacitása negyedét-ötödét kénytelen elszenvedni. A Magyar Nemzet adatai szerint az őszi hét hazai meccs átlagban 21,75 százalékos kihasználtságot mutat a lelátón, ráadásul ezt az adatot felfelé húzza a 13. forduló játéknapja, amikor nemcsak a DVSC–Haladás, hanem a Diósgyőr–Honvéd találkozót is megrendezték egymás után a Nagyerdeiben.

A 4421-es átlagnézőszám hazai szinten egyébként nem számít gyengének, a B-közép drukkereit 1000 forintos jegyárral csábítják, ám a Fradi elleni rangadón is csak a negyede volt foglalt a székeknek, s a kongó lelátó nemcsak a hangulatnak tesz rosszat, a sűrű meccsrejárástól is eltántorít. Pedig Herczeg András vezetőedző a helyi fiatalok gyakoribb szerepeltetésétől pont a nagyobb szurkolói jelenlétet reméli, amin segíthetne az is, hogy csapata jelenleg a tabella harmadik helyén áll.

Évente közel száz nem sporteseményt bonyolítanak le, a stadion mellett van minden évben a Campus Fesztivál, tartanak például esküvőket és gasztronómiai eseményeket is, de a stadion elsősorban a focimeccsek miatt épült.

Páll László, a Debreceni Nagyerdei Stadion-üzemeltető Kft. ügyvezető igazgatójal annyit közölt, hogy évi 250 millió forint rezsivel működnek, amihez plázamodell alapján társulnak a bevételek az állandó és alkalmai bérleti díjakból. A létesítmény 2015-ben  70 millió forintos veszteséggel zárt