Az éjjeliőrrel összejátszva rendszeresen lopták takarmányt

Helyi hírek

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség öt személy ellen kisebb értékre, folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon

I., II., III. és IV. rendű vádlottak a sértett alkalmazásában álltak, állatgondozói feladatot láttak el éjszakai műszakban. Az V. rendű vádlott szintén a sértett alkalmazottja volt, a hajdúnánási telephelyen éjjeli őrként dolgozott. A négy vádlottra munkakörénél fogva rá volt bízva a telephelyen tárolt, az állatok etetésére szánt szójadara.

Az I. rendű vádlott 2017. február 22-én, március 1-jén és március 15-én részben a II. rendű vádlott közreműködésével 1.075 kilogramm szójadarát zsákokba pakolva a saját kocsijával vitt ki a telephelyről.

Az I. rendű vádlott alkalmanként 5.000,-, illetve 3.000-3.000,- forintot adott az V. rendű vádlottnak abból a célból, hogy ellenőrzés nélkül engedje ki a járművet a tanyáról.

Az I. és a II. rendű vádlott cselekményével 206.190,- forint kárt okozott a sértettnek, amelyből lefoglalással és a sértettnek történő visszaadással 170.640,- forint megtérült.

A II. rendű vádlott 2017. március 15-én a hajnali órákban az általa zsákokba szedett 500 kilogrammnyi szójadarát pakolt be a gépkocsijába, azonban a reggeli órákban az I. rendű vádlott igazoltatásának hírére azt nem merte elvinni.

A III. rendű vádlott 2017. január 22. és március 11. napja közötti időben az éjszakai műszak végeztével összesen 8 alkalommal 848 kg szójadarát lopott a munkáltatójától, a takarmányt zsákokba téve a saját gépkocsijával vitte ki a telephelyről. A III. rendű vádlott a szójadara ellenőrzés nélküli elviteléért 3.000-3.000,- forintot juttatott el az V. rendű éjjeliőr vádlott-társának.

A III. rendű vádlott a jogtalan eltulajdonítással 100.488,- forint kárt okozott a sértettnek, a kár lefoglalással és visszaadással teljes egészében megtérült.

A IV. rendű vádlott 2017. február elejétől kezdődően március 9-ig az éjszaka műszak alkalmával 7 alkalommal lopott összesen 1240 kg szójadarát, amelyet a saját gépkocsijával vitt ki a telephelyről. A IV. rendű vádlott egy alkalommal adott pénzt az V. rendű vádlottnak azért, hogy a műszak végeztével ne ellenőrizze a gépjárművét.

A IV. rendű vádlott a lopással 146.940,- forint kárt okozott a sértettnek, az okozott kár lefoglalással és visszaadással teljes egészében megtérült.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a bűncselekmények elkövetését beismerő vádlottak ellen kisebb értékre, folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A tárgyalás mellőzésére irányuló vádiratban mind az öt vádlott vonatkozásában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.