Startup hét lesz Debrecenben

Gazdaság Helyi hírek

A rendezvény célja a debreceni startup és fiatal vállalkozói ökoszisztéma népszerűsítése egy teljes héten át. A cél, hogy minél többen tudomást szerezzenek a vállalkozóvá válásról, ismerjék meg a helyi szereplőket, fellendüljenek az együttműködések, valamint általánosságban szeretnénk megmutatni, hogy városunk élhető, vállalkozóbarát, és szerethető.

Programsorozat egy héten keresztül – november 14-18.

Az SHD2016 programsorozata két fő részre osztható: főprogramokra és kísérő programokra. Öt főprogram lesz, amely mellett kb. 10 kísérő program kerül megszervezésre. A kísérő programokat tipikusan civil szervezetek és startupok szervezik, saját tematika alapján, az SHD2016 médiatámogatásával és népszerűsítésével.

Főprogramok bemutatása: hétfőn a több éves múltra visszatekintő DebTech Meetup kerül megrendezésre, amely az informatika és startup vállalkozás témakörében szervez havi meetupokat.

Kedden egy vállalkozásfejlesztési program lesz a DEVIK szervezésében, amit követ a SingularityU Debrecen Salon bemutatkozása egy nemzetközi előadóval.

Szerdán a Debreceni Egyetem szervezésében a SmartHealth Meetup eseményen az egészségipari innovációk kapnak helyet.

Csütörtökön a Get in the Ring! nemzetközi startupverseny debreceni fordulójának adunk teret.

Pénteken a Business&Beer tematikus kerekasztal beszélgetése lesz, fókuszálva a debreceni startupokra. A kísérő programok sorában több civil szervezet is megmutatja magát (Debreceni Startup Kerekasztal, DebrecenHUB, Rés Egyesület, DEVIK üzleti innovációs klub, TEDxDebrecenUniversity, Team Academy Debrecen), és számos debreceni startup nyitja meg kapuit egy open office programsorozatra (Slamby, BitNinja, Xeropan, CodeYard), valamint egy nagyvállalati innovációs program is bemutatja, hogyan segíti a startup ökoszisztémát.

További részletek

Részletes programok, leírások: http://www.startupdebrecen.hu/shdebrecen-programok

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/217890135306354/

 

Startup ökoszisztéma Debrecenben

Debrecenben 5-6 éve kezdődött el a startup ökoszisztéma tudatos építése. Először csak blogok formájában terjedt a szemléletformálás, majd megjelentek az első rendezvények, havi és éves gyakorisággal, amelyek gyors népszerűségre tettek szert. A különböző konferenciák, meetupok, tematikus beszélgetések és nyílt diszkussziók egyre gyakoribbak a városban, amelyre szívesen járnak a fiatalok, vállalkozni vágyók, vagy már a vállalkozásukon dolgozók. A programokat egy vállalkozó képzés követte, majd megjelent két közösségi iroda is a városban. Idén pedig elindul az első akcelerátor is a városban, amely már direkt finanszírozással is segíti az induló vállalkozásokat. A konferenciánk célja, hogy összehozza mindezeket a programokat, szereplőket, és egy héten keresztül kiemelt médiafigyelemmel kísérve mutassa be egyrészt a helyi sikersztorikat, vállalatokat, másrészt pedig a nemzeti és nemzetközi előadók által tudást hozzon be városunkba.

 

 

Főprogramok: https://www.facebook.com/events/217890135306354/

Program Leírás Időpont Helyszín
DebTech Meetup FinTech – Pénzügyi Technológia november 14., hétfő, 18.00 – 20.00 Nagyerdei Víztorony
DEVIK Klub + SingularityU Debrecen Salon Vállalkozás építése és Exponenciális kihívások megoldása november 15., kedd, 15.30 – 20.00 Kazánház Egyetemi Klub
SmartHealth Meetup Egészségipari innovációk november 16., szerda, 16.00 – 18.00 Nagyerdei Víztorony
Get in the Ring! Fast Track Debrecen Nemzetközi startup verseny november 17., csütörtök , 17.00 – 20.00 Kazánház Egyetemi Klub
Business & Beer + SHD2016 Záró Party Debreceni Startupok november 18., péntek, 20.00-tól Mickeyz BarClub

 

Kísérő programok: http://www.startupdebrecen.hu/shdebrecen-programok

Szervezet Téma Időpont Helyszín
Team Academy Debrecen Közösségalapú helyi gazdaságfejlesztés az egyén nézőpontjából hétfő, 14:00 – 17:00 TA közösségi iroda, Móricz Zsigmond körút 4.
Xeropan Nyílt nap / nyitott iroda szerda, 10.00-tól Xeropan iroda, Árpád tér 27.
CodeYard Alkalmazás fejlesztés a CodeYard Kft-nél szerda, 13.00 – 15.00 Iroda: Debrecen, Hal köz 3/A 2/5
Slamby PubTalk A Slamby 3 éve; tévedések, tanulságok. szerda, 18.30-tól Bisztró Bár
BitNinja PubTalk TechTalk + TeamTalk szerda, 18:00 – 21:00 Roncsbár
Prefix és a RÉS Egyesület A 3D nyomtatás szerepe és lehetőségei StartUp termékfejlesztési folyamatban csütörtök, 17:00 – 18:30 Fórum földszint
Debrecen HUB – Üzleti reggeli Finom, kényelmesen elfogyasztott reggeli, beszélgetések vállalkozók társaságában péntek, 8:00 – 9:30 Debrecen HUB, Piac utca 34. IV./10.
Óvodától a Startupokig (NI) National Instruments Innovációs Program péntek, 14:00 – 16:00 NI Open Lab, Határ út 1/a
Debreceni Egyetem nemzetközi hallgatók TEDxDebrecenUniversity (EN) vasárnap Lovarda