Ismét tornatermeket és sportpályákat újított fel a Decathlon

Helyi hírek

A tavalyi 10 iskola után idén 13 általános iskola tornatermének vagy sportpályájának felújítását finanszírozta összesen mintegy 65 millió forint értékben a Decathlon Magyarország.

A Decathlon Magyarország 2016 májusában is meghirdette a tavaly már nagy sikerrel lezajlott „Sportból a legtöbbet” elnevezésű, általános iskolák tornatermének vagy sportpályájának felújítását célzó pályázatát. Az érdeklődés idén is óriási volt, hiszen határidőre összesen 222 általános iskola adta be pályázati anyagát. Ezek közül a Decathlon 13 iskola felújítási tervét hirdette ki győztesnek, és összesen közel bruttó 65 millió forint értékben finanszírozta mindezek megvalósulását. A felújításnak köszönhetően az ezekben az oktatási intézményekben tanuló 5350 diák az eddiginél sokkal jobb körülmények között sportolhat a jövőben.

A 13 nyertes iskola az ország legkülönbözőbb pontjairól került kiválasztásra. A Debreceni Hunyadi János Általános Iskola összesen 2.589.976 forint vissza nem térítendő támogatásban részesült. A projekt intézményi célja az volt, hogy az iskola régi szárnyának alagsorában két tanterem egybenyitásával egy olyan tornaszobát hozzanak létre, amely segíti a mindennapos testnevelés, valamint az intézmény köznevelési típusú sportiskolai címének megfelelő infrastrukturális feltételek biztosítását.

A terem létrejöttével korszerű, modern, egészséges környezetben tornázhatnak a diákok, illetve a sportágválasztó tantárgyi órák és a délutáni sportfoglalkozások megtartásában is megfelelő feltételeket teremthet a tanulóközösség számára.

A pályázat kiírója a támogatási megállapodást az intézmény épületének tulajdonosával, Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatával kötötte, amely a munkálatok elvégzésével a Cívis Épületkarbantartó Kft.-t, mint kivitelezőt bízta meg.

A Tízpróba Magyarország Kft. a magyar szabadidő- illetve utánpótlás-sportra fordított forrásai éves szinten megközelítik a 200 millió forintot.