A hétvégén folytatódik az enyhe idő

Helyi hírek

A hétvégén folytatódik az évszakhoz képest enyhe idő, helyenként akár 15 Celsius-fokig is emelkedhet a hőmérséklet – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-vel.

Az országos, középtávú előrejelzés szerint pénteken többfelé kisüt a nap, de északkeleten estig sok lesz a felhő. Csapadék nem várható. A szél több helyen megélénkül, a Dunántúlon megerősödik, néhol viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 6 fok között valószínű, nyugaton lesz az enyhébb idő. A legmagasabb hőmérséklet általában 9-15 fok között alakul, de északkeleten és a főváros környékén hidegebb lesz.

Szombaton délutántól nyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Csapadék napközben még nem valószínű, estétől viszont egyre többfelé elered az eső, záporeső. Többfelé megélénkül, északnyugaton meg is erősödhet a szél. A leghidegebb órákban általában mínusz 3 és plusz 4 fok között alakul a hőmérséklet, de északnyugaton csak 5-7 fokig hűl le a levegő. Nappal nyugaton és délen 10-14, másutt 5-9 fokig melegszik a levegő.
Vasárnap kelet, délkelet felé csapadéksáv vonul át az országon. Délután már csak a Dunától keletre valószínű eső, zápor. A minimumhőmérséklet 0 és plusz 5 fok között valószínű. A nappali maximumok általában 2-7 fok között alakulnak, de délen, délkeleten 8-10 fok is lehet – olvasható az előrejelzésben.