Beszorult anyukát kellett kimenteni

Helyi hírek

A Hajdúnánási Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság „B” szolgálati csoportjának parancsnoka, Hajdú János százados így emlékezett vissza az esetre.Esős, ködös december este, rossz látási viszonyok….. egy hajdúnánási család, két gyermekkel éppen hazafelé tart. A Tiszavasvári és Tedej közötti útszakaszon azonban a furgon kereke hirtelen megcsúszik, a sáros és vizes útpadka pedig megdobja a járművet, és több pördülés után a körülbelül három méter mély árokba csapódik. Az idő megáll, minden elcsendesedik és a másodpercek végtelennek tűnnek…

A balesethez a tiszavasvári, és a hajdúnánási hivatásos egységeket riasztják, először a vasvári tűzoltók érkeznek a helyszínre.

A Hajdúnánási Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság „B” szolgálati csoportjának parancsnoka, Hajdú János százados így emlékezett vissza az esetre:

Amikor megérkeztünk, akkor szembesültem vele, hogy kik szenvedtek balesetet, jól ismertem a családot mivel én is hajdúnánási vagyok. – kezdte történetét a százados. A szabolcsi kollegák már javában dolgoztak- az autó jobb eleje teljesen összeroncsolódott, és az édesanya lába beszorult az alkatrészek közé. Rettenetesen meg volt rémülve, de így is folyamatosan a gyermekeiért aggódott. Őket azonban a mentősök akkorra már kiszabadították a fémek fogságából, és kórházba szállították- szerencsére csak könnyebben sérültek, horzsolásokkal megúszták.

A fiúk az „A” oszlopot vágták ki feszítővágóval, munkahengerre már nem volt szükség, mert kézzel szét tudták feszíteni a lemezdarabokat. Ezt követően emelték ki a lábszártöréseket szenvedett nőt. Az édesapa sértetlenül szállt ki a járműből, persze ez nem sok vigaszt jelentett számára….. A furgonban a szerszámok mellett egy dissous és egy oxigénpalack is volt, mert a férfi fűtésszereléssel foglalkozott. A palackokat kiemelés után hőkamerával vizsgáltuk át, de sértetlenek maradtak, mert megfelelően voltak rögzítve- mesélte a százados. Miután az anyát is elszállította a mentőszolgálat, két fecskendővel és vontatókötéllel húztuk ki a roncsot az árokból, teljesen totálkáros lett. Bár mindkét egység gyorsan és szakszerűen dolgozott, és sikeres volt a műszaki mentés, a romhalmazt elnézve átfutott az agyamon, hogy a karácsonyi angyalkák december 15-én este biztosan Tiszavasvári és Tedej között voltak…..