Türk László orbán telefon

A debreceni tankerület igazgatója lett az Ady gimi élére botrányos körülmények között kinevezett fideszes Türk László

Óriási botrányt keltett 2018-ban, hogy bár a tantestület, a szülői közösség és a diáktanács sem támogatta, 16 év vezetőség után egy fideszes káderre cserélték le a 32 éve ott dolgozó, nem mellesleg közkedvelt, megbecsülésnek örvendő Rózsavölgyi Gábort, a debreceni Ady Endre Gimnázium igazgatóját.

Csonkatemplom istentisztelet

Adventi koncertsorozat indul a debreceni Kistemplomban

Az adventi várakozás időszakában gazdag zenei programkínálattal várja minden kedves vendégét a  Debreceni Református Kistemplom. Az öt koncertből álló sorozatot ifjú orgonisták nyitják, majd a  harmadik adventi hétvégén a Sol Oriens és a Tiszántúli Református Egyházkerület adventi koncertjei  ajándékoznak zenei élményt a közönségnek.

Lakhatás Debrecenben szikra mozgalom

“Megfizethető lakásokat és kollégiumokat Debrecennek!”

A debreceni ingatlanárakat a befektetői spekuláció és járadék-vadász magatartás mára az egekbe repítette. A 200 ezer forint felé kerülő átlagos albérleti díjak és az országban egyedüliként a recesszió alatt is növekvő ingatlanárak kizárják a piacról a helyieket, fiatalokat és családosokat – írja közleményében a Szikra Mozgalom debreceni szervezete.

Uniós pénzből megoldott belvíz-elvezetéshez gratuláltak egymásnak hajdú-bihari politikusok

Az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósult meg a belvíz-elvezetés Püspökladányban és Sárrétudvariban, céljuk a belterületre hullott csapadékvizek és felszín alól előtörő vizek rendezett és kártétel nélküli elvezetése a lakóövezetből, a belvízcsatornák, belvízelvezető rendszerek rendezése – számolt be a megyei önkormányzat.