Mészáros Lőrinc

Mészáros Lőrinc megvette az ország legnagyobb őrző-védő cégét, veje a szombathelyi focicsapatot

Gazdaság

A Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos tulajdonában lévő Talentis Group Beruházás-szervező Zrt. megvette a Nemzetközi Testőr Biztonságszolgálati Kft.-t és a Testőr-Audit Nemzetközi Biztonsági Tanácsadó és Auditáló Szolgáltató Kft.-t is – vette észre a 444.hu a Gazdasági Versenyhivatalnak június 28-án beadott összefonódás-bejelentésben.

A röviden csak Testőr Kft.-ként ismert cég 1990 óta a most 67 éves Kelemen István többségi tulajdonában volt, és az ország egyik legnagyobb biztonságtechnikai cége. Az elmúlt években stabilan hozta a mintegy 5 milliárd forintos forgalmat, tavaly 5,1 milliárd forint bevétellel és 148 millió forint nyereséggel zártak.

A veje sem marad az út szélén

Orbán Viktor veje mögött Mészáros Lőrinc lányának ura sem akar lemaradni, így hát mit volt mit tenni, Homlok Zsolt lett a szombathelyi futballklubot üzemeltető gazdasági társaságnak a tulajdonosa 2022. július 01-től – derül ki a Szombathelyi Haladás friss közleményből.

A közlemény szerint

a gazdasági stabilitás és az elkötelezett professzionális szakmai munka feltételeinek folyamatos biztosítása a cél a Szombathelyi Haladásnál, ezért tulajdonosváltásról döntöttek a futball klubot üzemeltető gazdasági társaság minősített többséget biztosító befolyással rendelkező tulajdonosánál, a Haladás Marketing Kft.-nél.

Az új tulajdonos célja pedig nem más mint a kiszámítható, átlátható, stabil gazdasági háttérrel megvalósítható építkezés.

A futballklub belátható időn belül a hazai bajnokság első osztályában kíván szerepelni.

A stabil működés és a fejlődés érdekében további befektetők és támogatók érkezésére is számítanak a klubnál

– teszik hozzá.